woensdag 24 april 2013

Verjaardagsvisite

Ik herdenk de 23ste van april altijd de dag dat ik geboren werd. Het gaat me niet zozeer om het vieren met taart en veel visite, cadeau's en toastjes met kipkerrie salade en blokjes kaas. Maar dit jaar was het al speciaal door de varkentjes. Die knorretjes sliepen uit op dinsdag, tot aan midi. Ik vermoed dat ze dat woensdags ook doen. En donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.
Ik heb het voor elkaar gekregen te wachten met het uitpakken van twee cadeaus die per post waren gearriveerd. Het blijft feest, post ontvangen!
Deze stralende ochtend kwam het me goed uit dat de varkentjes uitslapen. We moeten even naar de overkant van het meer om een klus te inventariseren voor het maken van een offerte. Weer op de piste (het openbare bospad) spotten we ezelmest, dat lag er op de heenweg nog niet, dus zijn er weer ezels ontsnapt. De 5 van Michel, zien we later als we in de bocht voor ons huis rijden. Ze hebben deze dag gekozen om een fikse wandeling te maken of de verjaardagsvisite is stiekem ingepland door Marc die iedereen meegetrokken heeft in het complot.
Als je iets loslaat in het leven,komt het juist naar je toe. 
Omdat het nog vroeg in de ochtend is, besluiten we om die lievelingen achterna te lopen met bamboestokken en wat touw en linten. We hopen ze voorbij te kunnen lopen en terug te drijven naar onze oprit om ze daar een dagje te laten bivakkeren. Michel werkt de hele dag, die kan ze niet even op komen halen tussendoor.
P komt Nederlandse boodschapjes brengen en nog een aardigheidje. Terwijl wij ezelhoeder spelen heeft hij het hek open gezet en open laten staan, denkende dat we zo thuis komen. Gelukkig heeft P zijn Dalmaat aangelijnd. 
Dat ze de hele piste uitlopen tot aan de bruggen is even een pittig loopje in de zon, maar rond midi staan ze op de oprit en drinken dorstig de 2 emmers water leeg. Er volgen nog 4 emmers. Marc laat de varkens zien aan P en laat ze nu buiten wat scharrelen op het kleine stukje voor de onderdeur. Het wennen aan schrikdraad gaat goed. Castel raakt erin verstrikt, het arme dier. Die zal voorlopig last houden van het Pavlov-effect. 
We eten laat en luxe, dat mag wel een keer. Ik betaal P voor de boodschapjes en we verplaatsen de ezels tot voorbij de goot. Op het pad naar de stal staan ze beter en hebben ze een bronbak om hun dorst te lessen. Van Michel nog geen spoor. Ik ga de varkentjes filmen en terwijl we daar beneden zitten te genieten van Jut & Jul hoor ik Castel blaffen. Dat moet Michel zijn. 
Die blijft ons bedanken voor de goede zorg en biedt aan de mest op te ruimen. Dat hoeft natuurlijk niet. Hij noemt de ezeltjes bij name en vraagt of ik Sarko wil hebben. Het 1 jaar oude heertje kan niet bij de groep blijven, inteelt is niet erg wenselijk en wie wil er nou 1 ezel? Hij zit er dus eigenlijk mee in zijn maag. Marc en ik kijken elkaar aan terwijl Michel uitlegt dat 1 schrikdraadje echt voldoende is. Ik blijf naar Sarko staren. Zijn plukkerige vacht, de lieve ogen, het nog korte staartje. 
Ik ben verkocht en zonder het met veel woorden te zeggen, begrijpt Michel dat hij voor Sarko een goed en fijn thuis gevonden heeft.
Eerst een omheining regelen voor de kleuter, dan komt hij Sarko brengen. Weer een klusje erbij komende week.

Verder ben ik stierlijk verwend met felicitatie's, verrassingen en cadeaus. De werklijst is opeens anderhalf keer langer en een volle agenda zet me voor het blok. Even doorzetten maar weer.

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk toch, lekker in het zonnetje gezet! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is zacht uitgedrukt. Hier nu wel enige stress hoe we toegang tot de stal voor de korretjes & een ezel kunnen combineren. De draadjes voor de varkens zijn veel te laag voor een ezel, de pennen van die draadjes ook.
   Schrikdraad-apparaten worden niet bij de Lidl verkocht :-(

   Verwijderen
 2. Wat ontzettend leuk, Martine, al die ezeltjes. heerlijk hoe ze door het stof rollen, onze ezels doen dat ook graag. Als je ze een klopje geeft of borstelt dan stuift het zand alle kanten op.

  Lieve meid, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wat een prachtig verjaardagsfeestje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel lieve G&G. Als ik vragen heb, weet ik dat ik altijd bij jullie terecht kan.

   Verwijderen
 3. Met een paar dagen vertraging weliswaar, maar nog een fijn verjaardags-(s)taartje gewenst, Tien. Een heuse mini-zoo heb je intussen al verzameld, zeg, dat worden heerlijke achtergrondgeluiden :-) Veel succes met het neerhof en je verdere plannen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. het geknor van Jut & Jul zijn meesterlijk om naar te luisteren, gezien ze echte beesten zijn, ben ik toch blij dat die stal een eind verderop staat...

   Verwijderen
 4. Nog vergeten te zeggen, dat we het geweldig vinden, dat Sarko bij jullie komt. Ezels zijn hele toffe dieren, wij zijn ook heel gelukkig met ons stel!!!
  Inderdaad heb je er nu een flinke klus bij, een omheining, maar....alles op z'n tijd. Ezels zijn wel vindingrijk, wij hebben dus al een paar keer de omheining moeten aanpassen, net als jullie, blijven ook wij lekker bezig......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ja, gut, blijft een hekel punt hier; die omheining :-( DE reden voor Lief om te wachten... en nog even te wachten... wil geen strijd aangaan, maar me wel ontfermen over Sarko.

   Verwijderen
 5. Ik vond die varkentjes al leuk, maar dit is echt helemaal top! Mooier verjaarscadeau kun je bijna niet krijgen. Van harte.

  BeantwoordenVerwijderen