donderdag 25 april 2013

Jut & Jul

Of toch Ham & Bacon.
Of Slim & Sluw? (De sluwe is slank, de slimme wat voller slank)
Vandaag heeft Marc het draadje weggehaald dat ze in de buurt van de stal hield. Omdat het blad aan de bomen nog zo klein is, is er gebrek aan schaduw wat onze varkentjes zonnebrand oplevert! Marc was al van plan ze in te smeren met zonnebrand. Maar morgen zullen ze wel wat verder van de stal af gaan wroeten en daar is al schaduw genoeg. We hopen dat ze spoedig bij de bron zijn waar we een dammetje gebouwd hebben voor een heuse modderpoel.
Dat dammetjes bouwen was DE bezigheid tijdens mijn vakantie's in Frankrijk als kind. M&M vonden dat het leukst van het terrein in orde maken voor Jut & Jul, of Slim & Sluw... of Ham & Bacon.


Ze zijn inmiddels alles behalve timide. Ze spelen, rennen, springen, kibbelen en knorren de hele dag door als ze wakker zijn. Ze staan het liefst tegen onze enkels aan om ook de veters of schoenen te proeven. Ik ben al overgestapt op kaplaarzen, die laten ze tenminste met rust. Ze reageren op Nederlands Varkens, maar houden hun Franse hoefjes stijf als het om enig begrip moet draaien. Soi, er komt een dag dat ik ze versta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten