vrijdag 21 december 2012

het is zover; gekkenhuis

Gisteren belde Marc even. Hij wilde het kort houden, omdat hij met de Nederlandse prepaid mobiel belde, de Franse had geen bereik. Maar dat kort houden lukte niet, want het spektakel was aan het losbarsten. Welk spektakel? Nou, dat van het circus 'fin du monde Bugarach' de dag voor de 21ste december 2012.
Zowiezo is het een drukte door de hordes journalisten, de media die het einde der wereld hebben gemaakt door op alles serieus in te gaan en er nieuws van te bakken terwijl er wereldwijd genoeg anders nieuws is dat meer aandacht verdient. Het zegt weer genoeg over wat 'nieuws' nu eigenlijk is en de waarde die veel mensen eraan hechten. 
Zoals u misschien nog niet weet; in Frankrijk is de gendarmerie onderdeel van het leger en is dus geen politie, die opereert enkel in steden. Bugarach, de berg en het dorp, liggen in een stil ontvolkt droog gebied, hier dus geen politie maar gewoon de gendarmerie die zich gisteren in Marc's ogen onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt door hem een aantal keer aan te houden, hem te ondervragen waarom hij rondwaart rond 'le garage'. Waarmee diezelfde gendarmerie bedoelt; de berg die dienst doet als hangar en garage voor UFO's. Marc wordt op de rode lijst gezet van individuen die niet het gebied in mogen. Maar hij lacht in zijn vuistje, want met de Blauwe kan hij zelfs de berg zelf op als hij zou willen en iedere mooie slaapplek die hij gisteren tegenkwam heeft een magnifique uitzicht op 'le garage'. Hij komt twee vers opgezette legerkampen van diezelfde gendarmerie tegen, niet in het donkerblauw gestoken, maar in camouflage-pakken met de echte wapens ipv pistool. Er rijden en staan overal campers, de gangbare witte kunststof dingen op smalle wielen, maar die worden niet behuisd door bange oude hippie's (hoe heten nieuwe hippie's eigenlijk?) of spiritueel doorgeslagen types, maar enkel door journalisten. De bewoners van de regio zijn de journalisten spuugzat! Ze worden letterlijk belaagd in alle talen van de wereld. Je zou haast wensen dat aliens je komen redden van deze waanzin waar het Franse leger ook echt heel serieus z'n best doet de burger te beschermen, maar ze laten juist die journalisten daar rond waren. Wat een vreemd perspectief krijgen we hiervan??
Een korte samenvatting;
* Marc speelt mee in een film als figurant 
* Hij wordt geïnterviewd door de Franse radio
* Hij neemt twee lifters mee, beide naar een leefgemeenschap die daar niet opgericht zijn speciaal voor vandaag
* 4 uitnodigingen voor 4 feesten, allemaal om een andere reden dan de laatste dag dat de wereld bestaat
* De gendarmerie krijgt een Landrover Defender niet uit een greppel getrokken, hun Defenders hebben geen lier. Dus mag Marc de klus klaren met de Blauwe. De eigenaresse is een hittepetit met een bontmutsje op, ook zij nodigt hem uit voor een feest vandaag als dank voor zijn hulp.
* Hij ontmoet vader en zoon die er wel heilig van overtuigd zijn dat er vandaag iets heel groots gaat gebeuren, hij bedankt voor de uitnodiging aanwezig te zijn bij een spirituele samenkomst.
* Een echte oude bange hippie nodigt hem uit om eens gezellig aan de hasj te gaan, wegwezen denkt ie.
Het was dus gister al een soort van heksenketel die voornamelijk veroorzaakt wordt door de media, serieus genomen door de Franse overheid. Zonder die twee was het relatief nog steeds een dooie boel op de berg, in de berg, rond de berg en voor de locals.....

ik maakte een filmpje deze ochtend;
                                                a new day - a new world

ps
Het is vandaag gewoon Midwinter. Voor de moderne seizoenen begint de winter vandaag pas. Maar volgens de meeste oude volken en culturen is het echt midje winter. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten