zondag 30 december 2012

British Royal Botanical Gardens of ´Kew´

 We gaan een dagje naar het enorme arboretum Kew in Londen. Heel toevallig is het van 8 december tot en met 6 januari gratis. Het is echt ijzig koud, er was zon beloofd, maar wij lopen toch regelmatig drie uur lang in de regen te kuieren. Wandelen vermoeid niet, maar kuieren wel. Ondanks dat was het een geslaagde manier om mij zoet te houden zonder me te vervelen. Jane is te grieperig, dus zij bleef lekker warm thuis om bij te slapen en wat te rommelen thuis, groot gelijk. Wij gezonde bikkels hebben genoten.
 Dit stelletje eenden cq ganzen hebben John de hele middag bezig gehouden. Nog geen 10 minuten aan de wandel bleek het vrouwtje mank te lopen door wat visdraad rond de poot. Maar geen personeel te vinden en pas 10 minuten voor het verlaten van het park trof hij iemand. Sectie F1 en G2, daar ongeveer.


 Er is een Treetop Walk. Ook hier op de trappen Links Houden! Laat ik dat nou continu vergeten :-) .....

 Kunst van gebrand hout van ene meneer Nash, het kon me niet bekoren.
 The Queens Cottage, oud, vies, gesloten en weinig kleurrijk.
 Vliegveld Gatwick, heel de dag door, vlak boven je hoofd.
 ALS de zon dan scheen wilde ik er wel een kiekje van maken, maar geen enkele straal kon mij nog verwarmen.De Conservatory was prachtig, maar veel te druk. Normaal betaal je 16,50 Britse ponden toegang. Deze warm gestookte gebouwen werden nu en masse gebruikt voor een binnen picknick. Dan toch maar lekker buiten door kuieren.

2 opmerkingen:

  1. Nice! Staat op mijn lijstje als ik er nog eens naartoe ga. Ben gek op Londen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie fotos ondanks de regen! Die eenden/ganzen zijn nijlganzen, allochtonen die NL ook aan het bevolken zijn... Heel leuk, vind ik, maar ook onder vogelaars heb je puristen en die willen dat ze dood geschoten worden: "ze horen hier niet"......Veel plezier daar nog in je stadsjungle (Brrrr)

    BeantwoordenVerwijderen