dinsdag 12 april 2011

De kat van huis

Vandaag de maandboodschappen in St.Flour op een ruime anderhalf uur rijden van huis. Daar hopen we Christian te treffen om te proberen zijn vrachtwagentje te huren voor eind deze maand. Een huisoppas voor hier voor een week is niet gelukt. Ook m'n schoonvader krijgt maar geen bus geregeld voor de laatste spullen. Dus moeten we al die extra kilometers maken in de hoop dat we het vanavond allemaal goed kunnen regelen. Maar nee, we treffen hem er niet aan na de lange rit. Zijn vrouw erkent dat hij nooit terug zal bellen en internet niet gebruikt. "Probeer hem morgenochtend op de zaak te bellen", zegt ze. Ok, weer een dagje vertraging. Dus gaan we de grote winkels af, struinen op zoek naar de goedkoopste grootverpakkingen van levensmiddelen. Op de terugweg toeren we via een omweg richting zuiden. We belanden uiteraard weer in een klein gehucht met alleen maar doodlopende smalle ommuurde weggetjes. Tot we plots op een golfbaan blijken te staan waar een dame in golf-kleding met haar golf-tas op wieltjes ons hoog verbaasd aankijkt. De rode verbleekte vieze landrover met verbogen bumper is dan ook een vervaarlijk monster om oog in oog mee te staan, zeker als je nietsvermoedend een balletje slaat.
Op deze wijze komen we eind van de middag pas thuis van een regel- en boodschappenrondje.
De kippen lopen met haan boven in de moestuin net achter de secadou. Ze hebben de nieuwe snijboonspruitjes echter nog niet ontdekt, maar wel het pad naar het middenhuis volgepoept. Maar dat slobbert Castel wel weer van de straat komende dagen. Ze heeft het kippen-waken nog niet echt onder de knie, het zij haar vergeven.
Er liggen gewoon drie eitjes op de vaste plek onder de rozenstruik naast hun hok en dertig tokjes later zitten ze met volle maagjes en krop op stok.
Binnen zijn de katten tegendraads geweest. Poep in het poezenmandje en een opa-plas voor de ingang van de keuken. Als opa plast lijkt er een halve liter uit te komen en de vloer is er niet recht. (Wat wel in ons huis?) Dus dweilen en poep ruimen -ook dat slobbert Castel snel op, vandaar dat we haar een buitenhond vinden en zij het ermee eens is-, ramen en deur open en onderwijl met hindernissen de boodschappen opruimen. De vriezer is even afgeladen vol, maar dat scheelt energie.
We krijgen wel bevestigd wat we vermoedden; als de kat van huis is dansen de muizen op tafel, de katten gaan niet het huis uit om te toiletteren, de hond kijkt de kippen na die de moestuin met een bezoek vereren en doet haar behoefte ook pontifikaal voor de schuurdeuren en Cros struint het aanrecht af op zoek naar iets lekkers of een plasje water in het aanrecht getuige de kattenpootjes Cros-formaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten