vrijdag 28 januari 2011

Aan Hobbes

Hoi pipeloi Hobbes,
Ga je nu al?? Wil dat zeggen dat ik al met mijn 2e leven begonnen ben en er nog maar 5 te gaan heb, dat kattelevens zo voorbij vliegen, al hebben we er wel 7? Ik hoop dat je je niet zo vaak verveeld zoals ik, dat de muizen daar bij jou lastiger te vangen waren en af en toe terugbeten. Ze, die oude knarren hier, zeggen dat wij katten-met-verzorgers het in Frankrijk heel goed hebben. Maar de eeuwige muizenvelden waarover ze spreken zie ik ook wel zitten hoor! Veel lol daar en geniet van de vrijheid-zonder-verhuizingen-in-auto's.
Cros

Dag Hobbes
Omdat ik moest hoor, want ik heb de pest aan katers. Jij, Hobbes, hebt het net zo goed voor elkaar als wij met liefdevolle zorg en veel aandacht. Want ook jouw verzorgers hebben geen mensenkinderen, net als hier. Dus je bent vertroeteld als was je wel zo'n tweebenig dier. Het enige dat we gemeen hebben lijkt onze voorouders; ook zo'n majesteitelijke vacht als ik. Omdat het me nu eenmaal gevraagd werd door de huisoudste alhier; ik wens je een goed hemelen toe en een fijn 10e leven!
Aai
Hé daar, jij Hobbes
Nog zin in een laatste potje kater-sparren? Nee? Ok, je ziet me laters!! Fijn dat je hemelen mag, al die smerige pillen door je eten (al is dat iedere dag weer een 5-sterren-mensen-maal) , het niet kunnen verschalken van je gevangen muizen. Niks voor ons, si non? Maak er wat van gedurende je eeuwige 10e leven en potje matten staat! Toch?
Vaarwel, Joppie
Hoi jonge katerbroer,
Ja, hier spreekt een oude van jaren, 19 tel ik er. Ik heb al heel wat ervaring met betrekking tot het leven van een 10e leven. Ons grut Cros denkt dat katten er 7 hebben, maar das frans hoor, en je bent net zo min een franse kater als wij. Wij hebben 9 levens en na het overgaan leven we oneindig lang ons 10e leven. Nu ben ik een geval apart, ik heb besloten vast met mijn 10e leven te starten hier en nu, ow nee, toen! Het valt me alles mee, ondanks dat mijn oortje opgegeten wordt door kanker, ik heel erg blijk te stinken en altijd op een handdoek moet slapen. Ik eet nog altijd graag, net als jij. Maar neem maar van mij, een oude sok, aan, dat je niets gaat merken van de overgang naar je 10e bestaan. Ik zal er op je wachten, want ik leef in beide dimensies.
Pipo
Dag m'n jongen,
Hier een laatste woordje van mij, niet de oudste, maar wel op mijn laatste eindje. Ik heb geen vlees meer aan m'n lijfje en val pardoes van de bank als ik lekker lig te dromen van m'n komende 10e leven. (Ja laat Cros maar miauwen over maar 7 levens) Ik wens je ook een fijne overgang, de rit naar dat spuitje zal wel meevallen. Je bent er al bijna. Ik begrijp dat het voor je verzorgers heel moeilijk is je te laten gaan. Dat vinden ze hier namelijk ook en kinderloze verzorgers zijn zo begaan met ons katten. Het is fijn te horen dat ook jij zo goed verzorgd bent, zoveel schoot-bij-de-kachel hebt gehad en van de uitmuntende hapjes de laatste tijd sinds je een gezwel in je bek hebt. Probeer nog maar duidelijk te maken aan de twee-potigen dat wij fysieke pijn anders beleven en dat het niet erg is voor je 10e leven 'op te gaan'.
Fijne relaxte overgang en maak er iets moois van daar! Tot snel ziens,
Shadow

Wij, twee-potige verzorgers van de vijf hierboven, wensen de liefhebbende verzorgers van Hobbes veel sterkte toe morgen, tijdens en na het loslaten van hun zieke kater!
M&M

Geen opmerkingen:

Een reactie posten