zaterdag 1 januari 2011

2011

Het jaar begint in een warm (ver)licht huis vol feestelijk aangekleedde mensen en een opgewonden hond die niet weet waar hij het zoeken moet van blijdschap.
Ik ben om half 11 naar H&T gereden die ieder jaar een Oud- & Nieuw Instuif houden voor vrienden en buurman Pierre, de allerbeminnelijkste alleenstaande oude boer die zich zelden of nooit wast. Misschien op de 31ste wel, want als ik de man een drie zoenen en een knuffel geef, mis ik de kwalijke geur die normaliter om hem heen hangt. Ik geniet van de drie-talige gesprekken, ontmoet een hovenier, cq tuinarchitect die het verwonderlijk en leuk vindt dat deze hollandse in bomen klimt om ze te verzorgen. (Wie weet is dit een kans op een klusje zo nu en dan.)
Om 0:00 kussen we elkaar allemaal een goed 2011, na enige verwarring omdat alle klokken en mobiels een andere tijd aangeven en drinken een bescheiden glas met lekkere champagne. H's hapjes zijn weer uit de kunst en ik vraag me weer af hoe ze dat toch voor elkaar krijgt, financieel gezien, want ook zij hebben het net zo moeilijk als wij!
Ik drink twee kir-royals en twee slokjes champagne, want ik wil harstikke graag gewoon naar huis om in m'n eigen bedje te slapen. Er is wel plek om de nacht te blijven hangen, maar ik was al zo blij dat ik ouderwets me in feestgedruis kon waren, dat het goed is zoals het is. Ik smul van een oliebol samen met Pierre, de fransen blijken dit hapje erg lekker te vinden. Hij spreekt het nog goed uit ook, wat een ontzettend leuke man is dit toch. Hij kan amper een gesprek volgen, want het engels en nederlands verstaat hij niet, maar hij vermaakt zich altijd goed, het is gezelschap, mensen om hem heen en aandacht. Zo zie je maar, een mens heeft niet veel nodig.
Om half 2 ben ik thuis en duik gelijk mijn bed in om echt met een heel fris gevoel in 2011 wakker te worden.

Alles lijkt nieuw, fris en anders als ik opsta. Alsof er echt een nieuw bewustzijn is in de natuur en ons.... Maar de dag verloopt gewoon zoals alle anderen;
Marc klust aan het schuurdak, ik demonteer de overgebleven kerststukken. Ik stuur nog wat nieuwjaars-wensen de kosmos in via satelliet en kabel en we genieten van de rust.

De jaarhoroscopen van stier en tijger spreken elkaar allemaal tegen, dus laat ik de toekomst nu voor wat het is.

Ik wens iedereen een fijn en gezond 2011. Het gekkengetal mag zich doen gelden wat mij betreft.

2 opmerkingen:

 1. Een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2011 voor jou en je maatje lieverd!!

  dikke kus, mizzel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hey 10 jij ook een super 2011!
  Dikke kus
  Dido

  BeantwoordenVerwijderen