zaterdag 8 januari 2011

de Blauwe

"Gaan we met de blauwe?"
"Ja, natuurlijk."
"Klaarmaken?
"Ja, tuurlijk!"Dan is het tijd voor het nakijken van alle kastjes, doekje over het dashbord, watertank vullen, één is genoeg voor een dagtrip, koffie bijvullen indien nodig, slaapspullen nakijken en een extra deken erin omdat het winter is.
We hebben een rode en een blauwe, een werkauto en een reservewoning op wielen; de Blauwe.
Als we de regio uitgaan, dan doen we dat op z'n M&M's. Het bezoek aan vrienden in de Corbière was in oktober en nu zijn we toe aan een geheel ander soort uitje in een net zo mooi stukje Frankrijk.
Samen op reis in de Blauwe blijft bijzonder. Omdat we alles bij ons hebben, beseffen we ons altijd dat we door kunnen rijden naar... Ja, waar naar toe? Weg van de zorgen, die je toch met je mee blijft torsen. Op weg naar de vrijheid misschien, niet gebonden aan een land, een huis, een plek? We fantaseren er altijd over, gaan we links -naar ons doel op dat moment- of gaan we rechts, naar het niks, het doelloze, gewoon om te zijn, te reizen, te doen, nogmaals 'Te Zijn'?
Deze auto heeft inmiddels twee ruime slaapgedeelten, een douche, badkamerkastje, een koelkast, een minigarage verdeeld over een buitenkast en een motorkapkast, reservewiel (0.5 mm profiel, oeps), een tank met 105 lt diesel, voorraadkastjes, ehbo-ruimte (klein maar fijn), een keuken met aanrechtblad en gasfornuis (2-pits en een 3e los) een een noodsysteem om heel snel weg te zijn, ook al is het hefdak dan nog omhoog.
Dus wie weet lieve lezers, het volgende bericht vanuit Delhi of Peking.
Meest waarschijnlijke is morgen een berichtje van thuis uit.....

1 opmerking: