dinsdag 6 april 2010

zware dag

De auto was al geladen en we konden om half 9 weg. We zijn er pas om half 10 en na een prioriteiten-rondje met P. kunnen we aan de slag.
Metershoge laurierhagen, hoge Buxushagen, een enorme buxusbol, alle op zeer schuine vlakken aan de rand van steile hellinkjes... Daar zie ik enorm tegenop en Marc ook, die heeft al zo'n hekel aan het werken met die gemotoriseerde heggescharen. De spierbundel wil het uit zijn armen alleen halen en dat gaat niet zo makkelijk met zo'n machine. P&G hebben fantastische machines om mee te werken, nieuw en de beste merken. Ook een verlengde heggeschaar met een tuig waar je het machineblok in hangt. Maar het gevaarte kan uitgeschoven worden tot ruim 3 meter! En zwaar dat de machine is, maar onontbeerlijk, goud!
We gaan aan de slag en al snel kunnen de truien uit. De machine doet een enorme aanslag op m'n spieren en het is nog geen eens middag.
Na een heerlijke lunch met een sheppards pie en engelse pudding toe met een verfrissend drankje gaan we verder. Een stukje bos moet gedund en wat dode bomen in mootjes. Na een half uur geeft mijn lichaam het op met die heggeschaar. Ik ga wisselen met Marc. Die komt na nog geen 20 minuten terug om te vragen hoe ik dat toch gedaan heb met al die hagen. Samen maken we het bos af om daarna nog een te oude hazelaar weg te zagen die een vijg in vreemde bochten heeft gedwongen. De hazelaar staat ook in een rotswand waar je niet kunt staan en met gegoochel krijgen we het zware hout uit de rots.
Aardig stuk maar wat euro's rijker gaan we om 6 uur naar huis. We laten de auto volgepakt met de werkspullen, duiken onder de douche, eten en ploffen even achter de pc.
Maar daar komt weinig meer uit onze vingers.
We verbazen ons over wat wij samen kunnen op 1 dag en genieten daar van na.

1 opmerking: