donderdag 29 april 2010

Voorbereidingen

Meten = weten
De Slakkenrace-test was goed verlopen. Vandaag moet ik echt tot gerichte actie overgaan. De speeltafel, een oud klein campingtafeltje, heb ik gisteren al goed schoongemaakt en de ringen opnieuw erop getekend.
Ik kan een mooie brede parasol lenen van P&W om het spandoek aan te hangen en de slijmerige deelnemers van schaduw te voorzien, mits de zon natuurlijk weer schijnt zondag.
De speeltafel
Ik moet mijn geloof bij deze taken even laten voor wat het is en meten. Meten is weten en anders gaat het allemaal mis. Van de ringen op de speeltafel tot het recht schilderen van de letters op het spandoek.
Ik probeer nog even een bedank-kaartje te maken in Photoshop om bij de prijs-broodjes te doen, maar de cartridges zijn leeg, dus dit moet wachten.
Ik zaag eerst de stokken bamboe op maat. Natuurlijk schiet ik uit met de vlijmscherpe handzaag, dus al bloedend ga ik met de stokken naar boven.
Kaal nog zo.
Ik meet het doek af en freubel met een flinke pleister en een nietmachientje de stokken zo aan het doek dat ze eruit te halen zijn. Met de lange waterpas geef ik mezelf wat hulplijntjes voor de letters, schets ze met een potlood en trek ze dan losjes over met een merkstift.
Dan moet alles aan kant binnen om het doek te beschilderen, zwart op wit staat zo strak.
Het is enorm leuk om te doen en heb al zoveel voorpret, whatever happens, het kan al niet meer stuk.
Heerlijk om te doen
Ik zet de paar foto's en het test-filmpje terug op de camera om het vanavond boven ook te laten zien. Ik heb wat hulp nodig met het bakken van de broodjes en een schaduwrijk plaatsje voor m'n slakken.
Ik heb rond de 10 teams van 4, joekels zijn het en allemaal wakker als ik ze schoonspoel en ze vanaf nu op een droogje zet. Zondagochtend vroeg ga ik ze afspoelen, droog deppen en voorzien van rugnummers. ieder team krijgt een luchtig bakje met een nummer erop. Ik wil ze niet oververmoeien door te vaak hetzelfde team op tafel te zetten.
Eindresultaat

1 opmerking:

  1. Martine
    Dat heb je heel mooi gemaakt. Ziet er vrolijk en ook heel goed uit! Succes met de slakkenrace.
    Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen