dinsdag 20 april 2010

Concours d'Escargots

Voor we een slakkenrace presenteren tijdens het dorpsfeest, moeten we het eerst eens testen. Zijn de slakken wel in beweging te krijgen? (lees; hongerig genoeg) Zitten we voor één rondje een uur bij de speeltafel? Halen ze de eindstreep, of althans, één ervan? De eerste test werd vanavond uitgevoerd, het zijn tenslotte geen dagdiertjes. Ik spoel ze voorzichtig schoon, Marc droogt ze af en geeft ze een rugnummer. We plukken wat groen als lokmiddel en zetten de 4 slakken in de middenstip. De eerste test duurde 10 minuten. De 4 kruipen liever eerst op en onder elkaar door en knipperen nog met de ogen op steeltjes. Maar als we voor de 2e keer de slakken met de kopjes alle kanten uitzetten, gaat het veel sneller. In 3 minuten is de vlotste van het stel over de finish. NR. 2 kwam ook als eerste uit huis en liet zich nergens door afschrikken.
Na de tests mogen ze terug in de bak, met groenvoer dit keer. De bak is eerst helemaal schoongemaakt, die redden het wel. Nu maar hopen dat we nog regen krijgen om de andere teams te verzamelen.

ps;
ik krijg gelukkig de correctie voor het franse woord voor wedstrijd; geen competition, maar concours! Zo zie je maar, weer wat geleerd. Ik kwam er met AltaVista Biblefish niet uit, met het prisma woordenboek niet en het franse woord voor Slakkenrace of Snailrace was helemaal nergens te vinden. :-)
Dank je wel H!!
Wel leuk toch zo'n race?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten