zondag 25 april 2010

Zondag


Voor de wekker van 8 uur word ik wakker door een Shadow-kattendier. Hij rent door het huis, trap op en af, luid miauwend... Vlooien denk ik, dus de kam gaat er doorheen na een potje koffie.
Ik check de moestuin, doe wat SL-werk, kleed me weer leuk aan om op deze prachtige zondag naar P&W te gaan voor een lunch.
De maaltijd smeren we uit tot na 3 uur, P gaat een tukkie doen op een matras op het gras onder de esdoorn. De vriendin die er te gast is deze weken gaat een hoofdstukje van haar boek lezen en W en ik gaan met de honden een stukje wandelen. De bries verkoelt, de lucht is helder met hier en daar een drijvende wolk. De velden zien geel van de paardebloemen.
Een heerlijke middag voor ons allemaal, zo ontspannen en zo verschillend als we zijn.
Ik laat 2 verdachte moedervlekken zien aan W. Haar vak, haar passie, haar specialiteit en altijd actief in de strijd tegen huidkanker. Ze stelt me gelijk gerust, gewone moedervlekken. Voor mijn verjaardag krijg ik de ingredienten om zelf zalf te maken.
Dat wordt nog wat, maar heb nu wel de basis. Als het lukt kan ik daar wat meer mee gaan doen. (Nee, ik ga geen imperium met natuurlijke biologische schoonheidsmiddeltjes opzetten.) Maar alle geneeskrachtige en geurende planten die hier groeien vragen wel om een bestemming.
Het is bijna moeilijk om weg te gaan, maar castel zit met hongerige ogen me lief aan te kijken. Zij wil echt heel graag naar huis.
Daar heb ik mail van Marc, hij is gearriveerd, heeft een hele goede reis achter de rug en ik wil hem graag even bellen.
Maar het oude nummer? Geen idee, dat ben ik vergeten. Ik moet diep graven in een kast met mappen met oude papieren en zoek me een ongeluk naar een oude KPN-factuur waar het nummer opstaat. Dan pak ik de telefoon, maar doordat we alle stekkers eruit halen als we er niet zijn (blikseminslag is gegarandeerd, de buien onverwacht en alles met een draad & stekker is dan stuk) is deze bijna leeg... Ik moet dus gewoon even wachten voor ik bellen kan :-(

Het is pas na 9 uur donker... Ik heb genoeg gegeten en twijfel tussen film of SL-werk... Het is hier wel wat stil zonder manman, maar leeg? Nee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten