dinsdag 31 maart 2015

praatjes & plaatjes

Oerdegelijk. Nu nog 2 veertjes voor in het pedaal, goed smeren, de juiste V-snaar en wat gebruikshulp van Nadine.
De V-snaar voor de Bernina heb ik dringend nodig. Ik wil dolgraag deze degelijke naaimachine opknappen en kijken of ik hier makkelijker dikke stoffen mee kan naaien. De naaimisschiene uit Taiwan gaf de geest zoals u weet. Een juist V-snaartje bestellen blijkt weer een rotklusje te zijn. Met heen en weer gemail met een erkende firma in Nederland, die prat gaan op hun uitstekende internationale kennis en service, liep het teleurstellend af. Ze konden mij per telefoon niet vertellen welke maat snaar erop moet. Het contactformulier op internet werkte niet naar behoren en per email krijg ik een bericht terug van de serviceafdeling hoe ik de snaar op moet meten. Vandaag de levering; te klein! Ik had de buitenmaat moeten nemen in plaats van de binnenmaat. Wat extra gedoe om hem 'even' om te ruilen. Benieuwd of dit per paypal te verreken valt en dan maar hopen dat mijn meetkunsten nu wat beter zijn.
Je zou toch verwachten dat zo'n service-afdeling direct kan vertellen wat er op zo'n gouwe ouwe moet? Tja.

alle waterbakken in de moestuin herbergen wel een tiental baby-vuursalamanders, rovertjes
Het is en blijft hier komende weken koud en nat. De miezer bekoort, de wolken en diens flarden die rustig door de gorges deinen. Sarko wordt er sjacherijnig van, dat is een echte warmteminner. Het lijkt Ollie en de varkens niets uit te maken. De sering heeft ontluikend blad, de esdoorns langs de oprit lijken de grove snoeibeurt vergeten te zijn en ook de perzik staat vol in bloei. Dit na volledig uit zijn fatsoen gescheurd te zijn door een ware overload aan perziken tijdens een flinke storm en het verplanten. Vele bloemen geven hier en daar al kleur, de peterselie komt sterk terug. Ik kon niet wachten tot donderdag om de brievenbus te legen. 
En jawel hoor; alle zaden zijn binnen. Dit jaar dus wat nieuwigheden in de moestuin erbij. Patisson, Hysop, Onsterfelijkheidskruid, blonde Japanse munt, Pastinaak en veel bloemen waarvan we hopen dat ze uitzaaien. Ik vind het weer moeilijk om te wachten, maar de kou dwingt geduld af.

Alles buiten wil zo graag, staat op knappen, wil warmte en licht. Maar binnen zijn de lichten aan overdag, het vuur in de schouw brandt goed en we maken onze dagen veelal binnen vol met administratieve klussen. Heb nu ook de tijd om Marc wat meer te helpen met het Kastelen-Bouwpakket als nieuw mooi product in Secondlife. 

overal en nergens de verwilderde blauwe druifjes

nog in diepe slaap in het vooronder van de broodoven

perzikbloesem
Morgen is het april. Het seizoen zal hier dan starten. Al merkt de toeristische industrie er nog niets van. De natuur en wij wel. Veel afspraken, veel voorlopige afspraken. Kitten erbij. Misschien zelfs wolvarkentjes later deze lente. Zonder Valonne en Cros en maar 2 kipjes voelt het zo incompleet, niet fijn. Paar dagen erop uit deze maand. Morgen vroeg weer een consult PRI met mijn coach. Het wordt steeds leuker, die methode. En makkelijker. Je wordt er 'zen' van zonder onverschilligheid. Meer grip, op alles en vooral op mezelf. 


 Er sneuvelde een plastic afzichtelijk prullenbakje een maand geleden. Ik besloot van hout een nieuwe te maken en deze te beschilderen. Voor het gebruikte toiletpapier. Dit willen we namelijk niet doorspoelen, staat zo slordig op de helling onder het huis. Het ding vordert gestaag. Nog een bloempje of twee en een vlinder. Dan mag de post uit darmstad op de bus.
Het is prettig en nodig om in alle rust creatief te zijn, buiten, binnen en digitaal.

7 opmerkingen:

 1. hahahahahahaha, de post uit darmstad :-))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Post uit Darmstad blijft hilarisch!
  Op Corfu herinner ik mij mocht dit postpapier ook niet doorgespoeld worden.
  Maar zo'n mooie brievenbus ben ik daar niet tegengekomen.

  Onder mijn dakrand hangen twee vleermuiskasten.
  Veertjes geven aan dat er wel een vogeltje in heeft gezeten.
  Maar vleermuizen heb ik nog niet kunnen ontdekken.

  Ook ik kijk uit naar voorjaar en zomer.

  Vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Martine,

  Bij de Emaus waar ik regelmatig kom is een hele afdeling naaimachines en dozen vol onderdelen. Wellicht is er ook zoiets te vinden in jouw buurt?

  Hent

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Martine, kan je van die V-snaar geen scan of fotokopie maken en die opsturen naar die firma in Ndl. ?
  Dan hebben ze i.i.g. exact de juiste maat :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. de snaar ontbrak al toen ik de machine erfde, zo'n 10 jaar geleden. het is een echte revisie. eerst maar eens wachten op terugbetaling van de te kleine snaar, dan toch terugvallen op mijn gevoel, de v-snaar die ik dacht passend te vinden voor mevrouw-van-de-service met haar 'meetmethode' kwam

   Verwijderen