maandag 1 juli 2013

Sarko


Een drama. Voor hem en voor ons. Na deze maandag helemaal besteed te hebben aan het toch maar plaatsen van een dubbele draad MET schrik, staat hij nu even alleen op een strookje van het bospad dicht bij huis. De verwikkelingen heb ik beschreven in een kort verhaal dat ik de verhalen-pagina te lezen is.
De zomerse brandende zon, wat opdonders van het schrikdraad, dazen, mugjes en die honderden vliegen, de zeer intelligente puber die de stal na 16 uur zat begon te worden en de resterende vermoeidheid van gister, laten ons even binnen bijkomen van de afgelopen 22 uur.

Ik ben al verkocht. Geen enkele twijfel. Al zijn wel de extra spullen en de aanschaf even een rib uit m'n lijf.

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Hij is mooi, lief, nieuwsgierig, goed van vertrouwen en nog popjes-jong.

   Verwijderen
 2. Ik hoop dat Sarko niet alleen blijft......een ezel alleen wordt dood-ongelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. zodra Sarko eraan toe is zal hij alle toegang krijgen tot het terrein en zo varkens, hond, kippen, haan en katten tegen het lijf kunnen lopen. zodra wij eraan toe zijn (financieel) komt er een ezel bij!

   Verwijderen
  2. Martine, hier in de buurt staat een ezel in een weide met een aantal geitjes, regelmatig balkt hij uren aan een stuk van eenzaamheid.
   Het is echt heel zielig en hij wordt bovendien agressief naar bijv. fietsers die even bij hem stil staan. Kinderen kunnen beter niet te dicht bij het hek komen.
   Omdat ik het zo triest vond, ben ik er wat over gaan lezen; onderstaande opmerking vond ik bijvoorbeeld":
   "
   Bedenk je wel dat een ezel absoluut niet alleen kan staan. Het liefst met een andere ezel, een paard kan ook. Alleen klein grut zoals geitjes werkt meestal niet goed, ezels zijn speelse dieren, ze vervelen zich snel en hun spel is best agressief (harder dan dat van paarden) en kleine dieren kunnen dat niet aan, met als gevolg dat de ezel de andere dieren kan verwonden of zelfs doden. En ezelhengsten gaan zich soms uit frustratie op mensen richten en worden dan afgedaan als agressief dier " ........

   Verwijderen
  3. Betty; het verschil zit hem in wat 95% van de ezelbezitters met de ezel doen; laten grazen en nauwelijks naar om kijken. Ik wil graag de ezel trainen om ons (bijna) dagelijks te helpen bij al het werk! Dit houdt in dat ik dagelijks een uur of 4 met het dier in de weer moet. Dit wordt bijna niet meer met ezels gedaan. Komende maanden wordt dit een belangrijk deel van mijn dagbesteding. Tegen de tijd dat Sarko goed gewend is, makker en weet wat er van hem verlangd wordt, zijn wij ook gewend aan het hebben van een ezel en misschien dat we dan de kosten voor de aanschaf van een maatje hebben.
   als ik Sarko in z'n sop gaar laat koken, zal hij zeker weten agressief of vals worden. niet mijn intentie!

   Verwijderen