vrijdag 3 mei 2013

de kapper

Het heeft een ruime 7 jaar geduurd voordat Marc het bewijs heeft dat mijn haar niet verder komt dan een centimeter of 5 boven de schouders. Dat het zonder knipbeurt gaat kroezen in mijn nek en de meest weerzinwekkende klitten geeft. Dat haar van mij is dun en poreus, hier snel vet en in Nederland snel te droog . Het heeft de meest mooie Shirley Temple krullen achter de oren, onregelmatige slag halverwege en op het hoofd wil het het liefst stijl. Het aantal kruintjes heb ik nooit geteld, maar mijn haar is drama. Dat is het altijd geweest en zal het altijd wel blijven. 
De meeste van mijn 39 jaren had ik kort haar. Soms a la Annie Lennox zo kort, ideaal. Maar Lief vond dat maar niks. Gewoon laten groeien en misschien twee keer per jaar een centimeter eraf, komt helemaal goed.
Niet dus.
Vorig jaar april knipte Anna er vakkundig een centimeter af. Nu begint het te klitten dus moest de schaar er in. Ik vroeg het een aantal keer aan Marc. "Wat heb je liever? Twee tientjes voor de kapster of dat jij de schaar erin zet?" Marc durft het wel aan. 
En ik zei nog; "Alleen die puntjes."
knip knip knipperdeknip knip
Ik zie de plukken vallen. Lange lokken, pluis en krul, korte sprietjes en dode punten. Allen groter dan die puntjes van een centimeter. Bij voorbaat gaf ik me over. Want misschien toch weer zo'n lekker kort koppie is zo gek nog niet. Geen haar meer in mijn ogen, geen klitten in de nek en na de douche droog in 2 minuten.
Wat ik in de spiegel aantref is zo gek nog niet. Er lijkt warempel nog model in te zitten ook! 
Puur beginnersgeluk.
Hij mag het nooit meer doen. Dat bijpunten.

Maar toch... Ik mis mijn lange lokken.


Eerlijk = eerlijkIk heb iets met pruiken. Het is maar goed dat ik een aantal heb liggen....

6 opmerkingen:

 1. pittig koppie! toch heerlijk makkelijk hier, zo kort. geen gedoe: wassen, handdoek erover raggen, kam erdoor, klaar. No nonsense.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het past hier helemaal.... Maar moet erg wennen aan mijn spiegelbeeld.

   Verwijderen
 2. Volgens mij had je beter kunnen wachten tot er afnemende maan was en de eerste haartjes vanzelf vallen... 10tje, ik geef je nog steeds zonder enige schroom een dikke knuffel op je snuffel...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. wauw, zonder schroom nog wel :-D dat maakt een hoop goed

   Verwijderen
 3. Voor de zomer is het wel lekker en in ieder geval veel makkelijker, maar ik ben eerlijk en denk, dat ik het ietjes langer leuker vind. Een troost, haren worden altijd vanzelf weer langer. :D
  Maar wel lekker een man die dat durft en er ook nog wat van bakt. Ik doe m'n haren al 30 jaar zelf, nadat een kapper ooit een foutje gemaakt heeft. Ik knip via 2 spiegels de achterkant. Maar mijn handen willen niet meer al die rare bochten en het wordt steeds moeilijker, dus ik wil ook wel zo'n man. Maar ik geloof, dat ik er minder fraai bij loop, als ik het Frans laat doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén keer maar nooit weer. Ik mis de langere lokken aan de voorkant... heel erg, hoe irritant ze ook waren. Zie er weer uit als een jongetje en heb niks meer om mijn dagelijkse werk mee te compenseren :-(
   Moedig was het wel en we hebben erg veel lol gehad. Nu maar hopen dat het snel groeit.

   Verwijderen