zaterdag 18 augustus 2012

zomerdag

 De nieuwe aanwinst met de kattenteller weer vertrouwd op 5; Sooty en Merlin, ruim 8 weken oud, relatief gezond, maar als kattenjong van een dorpskat natuurlijk stijf van de vlooien. Ze krijgen een goede dosis anti-vlooienmiddel en maandag naar de dierenarts. Ze worden dagelijks gekamd met de vlooienkam en geknuffeld en genoten door ons alle vier. Zelfs John, die geen kattenmens is en naar eigen zeggen 'indifferent to cats', gaat steeds meer doen met de hummels want ze verkiezen hem als knuffelkont om op en tegenaan te kruipen. (Boom van een kerel, grappig gezicht; die heel kleine hummels met twee van die enorm kleine katjes.)
 Een typisch zomerdagje; boven in de schaduw en onder in de zon om 5 uur 's middags.

Knoflooksoep is in de maak voor vanavond, John is bramen plukken, die hier dit jaar groot en overdadig zijn door de natte lente. Trev maakt een luikje voor het kolengat in de kamer en knutselt de enorme scheve kieren dicht van de raampjes van de masterbedroom, met houtje-touwtje en alles beter dan niets. De raampjes vervangen met dubbelglas is geen doen, de hele dakkapelletjes moeten dan vervangen worden en dan ook gelijk het hele dak maar. Eerst een loterij winnen......
DQ lijkt opeens een grote kat, maar is nog maar 4,5 maand. Wat zal de dierenarts wel niet zeggen maandag, die hem vorige maand al enorm vond voor zijn leeftijd. Vandaag en afgelopen week liggen deze huisdieren ergens buiten verscholen en voor dood uitgestrekt in de schaduw. Waarom ze niet in huis pitten weet ik niet, te veel drukte waarschijnlijk en dat kleine dubbele geneuzel van de net zindelijke vlooibaaltjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten