woensdag 1 augustus 2012

vleermuis

Er vliegt een vleermuis door de kamer. Rondjes rond de tafel tussen de 1 en 2 meter vanaf de grond met af en toe een loopje in een hoek of boven mij. Cros heeft de stakker in de gaten, maar heeft zo zelden de kans om rustig op een vleermuis te jagen dat hij vergeet dat vleermuizen sonar hebben en hij de strijd met zijn klauwen beter tijdig kan staken tijdens de koelperiode van de avond.
De geur van koel gesproeide terrassen met de deuren tegen elkaar open, is een flauw aftreksel van een fikse zomerbui met in de verte nog de stervende donder. Als de stilte terugkeert na zo'n bui en de vogels weer gaan zingen is al het regenwater al verdampt en weggezonken in het grove zand.
Ik doe het felle buitenlicht aan zodat de vleermuis misschien de verleiding opmerkt en zijn jacht naar voedsel verder buiten voort zet en met succes. DQ jaagt op grote kevers en motten en Cros betreurt zijn mislukte vleermuizenjacht. Het is een zwoele avond, een gedempte stilte met dat krekelkoor. Ik hoor het koor amper meer, het is net als naast een spoorlijn wonen, wat rest is dus een diepe stilte en een bijna verblindende volle maan.
Dag vleermuis, goede jacht buiten!

1 opmerking:

  1. He Martine

    Ook al een vleermuis binnen, het is wat met die beestjes. Ook ik heb er al eens eentje binnen gehad en nog wel op een flat 3 hoog. Ik was aan het schilderen (de hele woonkamer was leeg) en had tijdens een warme zomerdag alle ramen open 's nachts. Dacht zeker dat het een grot was. Ik heb hem zelfs gefilmd toen. :)

    Lieve groetjes, Marlies

    BeantwoordenVerwijderen