zaterdag 31 december 2011

Jaaroverzicht

Jullie zullen genoeg jaaroverzichten te lezen en te zien krijgen. Daar twijfel ik niet aan. Op mijn blog ook een overzicht van ons afgelopen jaar. Puntsgewijs, want het zou een onoverzichtelijke tekst worden.
Drie en een half jaar blog ik al, deel ik mijn beleving van het emigreren, mijn foto's, filmpjes, hoogtepunten en vooral ook de dieptepunten.
Ik vind het moeilijk om één hoogte- en één dieptepunt te omschrijven. Tussen alle gedenkwaardige momenten door blijven er namelijk ook andere belangrijke indrukken hangen die niet minder waarde hebben.

Ziekte en dood... Dit jaar veelvuldig onder onze aandacht en emotie's.
Overleden; Thomas, de oudste zoon van V / Bitsy, een dierbare vriendin uit Texas / 5 mensen uit de familie van Nadine, mijn franse vriendin / de vader van H / kip en haan en Shadow poes
Ziek; mijn vader en moeder / twee vriendinnen in Nederland / mijn tante aan moeders kant / m'n zwager / R, mijn vriendin uit Amerika

Integratie.... Begin februari startte ik als autoentrepreneur om netjes mee te draaien en te integreren met in november de Carte Vitale -bevestiging dat we in het sociale verzekeringsstelsel bijgeschreven zijn-. Een traject met kop en staart waar je geduld en een lange adem voor nodig hebt.
Doordat ik behoefte heb aan iets meer mensen dan eens per week op de markt koop ik een abonnement voor het kleine wellness-centrum. Dat levert een soort tijdelijke familie op. Het hoort erbij dat het centrum swinters gesloten is, net als de meeste hotels, restaurants en toeristische trekpleisters.

Contact met de buitenwereld.... We krijgen bezoek van 7 mensen.
We leren 4 Nederlandse stellen kennen die ook Nederland verruild hebben voor het buitenland.
M&M gaan beide twee keer heel eventjes naar Nederland.

Groei en stilstand....Onze hond Castel is eindelijk waaks.
Vooruitgang is er wel, maar onmerkbaar langzaam. De conservatieve mentaliteit heeft vele voors en soms ook tegens. Het geeft wel rust en houdt de ruimte in stand die hier de pracht vormt. Voor ons van wezenlijk belang.
Veel momenten van Inzicht. Mijn Vrouw-Zijn en de keuze om geisoleerd  te gaan wonen, dat we erbij horen in deze gemeente wat je alleen merkt in geval van 'nood'.
We worden aan de hand meegetrokken in het gebruik van Skype ten behoeve van ons werk in virtuele werelden. Communicatief moeten we het hier hebben van dat internet, het contrast Internet-Frans Platteland kan niet groter. Soms is dit verwarrend, meestal ervaren we het als een perfect contrast dat als Yin & Yang ons leven compleet maakt.
De kerst-decoratie-business die zo anders uitpakt als ik had gedacht. Een enorm groeiproces in een krappe twee maanden gepropt.
We hebben eens ruzie met Felix, maar dat blijkt juist eens goed te zijn voor de onderlinge verhoudingen èn integratie, respect en acceptatie.

Je kunt er hier niet omheen; de winter is de tijd voor rust, stilstand, winterslaap, energie sparen voor het volgende groeiseizoen.


Gedane arbeid.... Dat lijkt niet zoveel als ik terugkijk zonder mooi archief -weblog-, maar de berg werk die verzet is, is weer indrukwekkend. Toch vinden we het beiden (wéér) niet voldoende.
Kachelhout -uiteraard- een flink aantal kubs, stuk pad gerenoveerd door te kappen, schuurdak en woonhuisdak, een kruidenborder op het achterterras, dubbelglas voor de twee slechtste ramen, schouw is schoner dan ooit en de schoorsteen is geveegd, de isolatie op zolder is vernieuwd en het voorraden-kot is geisoleerd, het bospad is verder geasfalteerd en de bordjes langs het pad zijn geplaatst, enorm veel geoogst in de moestuin, de wenteltrap is een feit, het bamboebos is gedund, eindelijk hebben we een werkende eco-buitendouche, de keuken is vernieuwd/verhoogd, broodbakdagen, Marc maakt een lauze-hak-werkplaats, we hebben het voor elkaar; een hogere internetsnelheid, van 1 Mb naar 2, veel bomen verzorgd dus meer ervaring.

Financieel....Een verslechtering afgelopen jaar. De economie is er slecht aan toe, wereldwijd. We kunnen ons een breuk werken en profiteren van een soepel gedoogbeleid om je huis te verhuren als je het niet verkocht krijgt. Maar niets heeft een stijgende lijn, ook de inhoud van onze portemonnee niet.

Kortom.....
Het was een rustig jaar met als enig in het oog springend feit alle zieken en overleden mensen in ons leven.

2012
Ik wil niet teveel uitspraken doen over morgen en de daarop volgende 364 dagen.
Ik zou echt graag willen stoppen met roken, maar wanneer durf ik zelfs mezelf niet te zeggen of te beloven.
Ik wens dat ons huis in Nederland verdwijnt, als in 'thin air', als in 'oops, afgebrand' zonder de verzekeringsaddertjes onder het gras, als in een bordje met 'verkocht' op het hek....
Ik wens mezelf meer energie toe voor het verbeteren van de moestuin en mijn capaciteiten om groente en fruit te conserveren.
Ik hoop dat we volgend jaar ein-de-lijk klaar zijn met de daken en zo ook alle lekkages.
Franse taallessen, die heb ik hard nodig, het schiet zonder niet op.
We willen graag dat de virtuele wereld SpotON 3D haar beloften waar maakt, dan kunnen we SecondLife verlaten. Die wereld is verarmt, verschraalt en te 'ziek' geworden. Het gaat daar niet meer om mensen in tegenstelling tot SpotOn.
We hopen beide dat de voorspelde (achterhaalde) apocalypse van eind 2012 ook daadwerkelijk de 'openbaring' teweegbrengt bij de mensheid, we zijn eraan toe en we hebben het nodig.


1 opmerking:

  1. Beste Martine en Marc,
    Ik wens jullie een fijn en liefdevol jaar toe in het altijd prachtige Aveyron. Dat het huis in Nederland inderdaad maar snel verkocht mag worden.
    Veel groeten, Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen