zaterdag 5 maart 2011

Genoeg!

Tijdens het weekend in België viel mijn oog op een Magazine dat mijn ouders hadden gekregen voor die week. Lekker bladeren, korte stukjes lezen en ideëen opdoen. Het blad heet Genoeg!, voor mensen die genoeg ook echt genoeg vinden, het niet alleen zeggen, maar ook doen op hun manier, voor zover ze kunnen. Misschien een equivalent van de Vrekkenkrant, geen idee. Maar het bestaan van dit magazine vertelde mij dat wij niet de enige zijn en dat het idee van consuminderen nog steeds draagkracht heeft.
Ik heb dit magazine kado gekregen en de brief dat ik de eerste Genoeg! eind deze maand in mijn brievenbus ga ontvangen, lag van de week in de brievenbus; hoera!!
Inspiratie natuurlijk en steun, in de hoop dat we de waanzin die we zien beter kunnen hanteren. Marc is de weg op om mooie platte terrasstenen te zoeken. Het bospad is tenslotte niet meer.... Door de werkzaamheden komen er meer stenen uit de rotsen en hellingen. Dit kleine voordeel weegt niet op tegen de vernietiging van zovele vierkante meters natuur, maar levert wel natuurstenen terrassen op rond het huis voor een appel en een ei. Helaas kunnen we het cement niet kopen voor appels van eigen bodem en een ei van eigen kip.....
Wie weet komt ooit de ruilhandel terug als legaal betaalmiddel, want ook de ruilhandel is bij wet verboden! -> waanzin!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten