dinsdag 15 maart 2011

Foto's

Een follow up op de foto van de rabarber die begint te groeien. Uit de knalrode balletjes komen heel langzaam de bladeren te voorschijn. De balletjes zijn zo'n 2 cm in doorsnede.
De vorderingen aan de muur achter de secadou. Af en toe plaatst m'n lief er een hele grote tussen, die we met de stenen slede naar de werkplek slepen en vanaf daar via een geimproviseerd systeem over een plank naar z'n plek manouvreren. Een sling gaat als kadolint om de steen, de sling zit met een lus aan een dubbele lange lijn en gaat via een klimachtje en nog eens een sling naar de trekhaak. Ik laat het touw vieren en Marc stuurt bij. Veilig en rustig aan.

Abrikozenbloesem op 15 maart!! Nu maar hopen dat geen lentestorm, nachtvorst, hagelbui of hongerige insecten de bloesem geweld aandoen.

Cros pest me enorm tijdens het naaien van 9.5 meter schaduwdoek. Als spelden om het koort in te rijgen gebruik ik wasknijpers. Die wasknijpers krijgen zijn vacht te pakken, als ik snel genoeg ben. En dat kan ik zijn! Maar na 2 seconden bijten naar de onbereikbare wasknijpers in zijn manen, geeft Cros het op en gaat wat liggen dutten.
Tis een lap!!!!
Het beoogde eindresultaat. Deze kant van het opslagbasin is al klaar. Ook kippenbestendig, want die gaan we morgen halen!
Het idee om wat met oude autobanden te doen heeft Marc zodanig geinspireerd dat hij gisteren een lading meekreeg van de garage en gelijk aan de slag ging. Het enige punt is, waar graaf je af op de al stijle hellingen om de banden te vullen met aarde, mest en compost? We zien al wel gelijk dat het werkt. De aarde blijft langer op temperatuur, houdt het vocht langer vast en in het geval van de bovenste op onderstaande foto; de aardbeitjes liggen niet op de grond, maar op de rand van de band. Het 'lelijke gezicht' valt ons alles mee. De onkruiden en wilde bloemen moeten nog gaan groeien.
De kippen guillotine is natuurlijk hun uitloop-luikje. We kijken erg uit naar het vroege kraaien van de haan en het gezellige gekeuvel van de dames.

1 opmerking:

  1. Oppassen voor de kipjes,slangen houden ook van eieren en kippen,neem een ondeugende haan die ze kan beschermen.

    BeantwoordenVerwijderen