maandag 9 augustus 2010

Feestje


Daar ging het tenslotte om; het 40-jarig huwelijksfeest van mijn ouders was het excuus naar Nederland te reizen. Dat het een heus weekje echte onvervalste vakantie zou worden in een echt vakantiehuisje waar ik ook mag improviseren had ik nooit gedacht.
De dag begint bewolkt met een goede regenbui, de tafels kunnen we pas later dekken. Ik versier de toegangshekken (wel drie) en de tuintenten. Ik deel hun smaak met wit gedekte lange tafels en boerenbont servies, van alles wat. De muziek van Celtann komen een uurtje vroeger en beginnen gelijk met opwarmen, inspelen. Ma heeft zelfs geen tijd alles af te maken en iedereen is er, zelfs vrienden die getuigen waren toen!
Het eten is heerlijk en het enige kleinkind steelt de show in zijn knalrode overall met natte bibs van in het zwembad annex zandbakje spelen. De zon breekt door en de sfeer is echt helemaal super. Het is echt hun feest, precies zoals ze gehoopt hadden dat het zou worden, inclusief de zon. (Vandaag is het weer flink bewolkt)
Ik neem later nog een 'afzakkertje' in m'n up om vrij vroeg in bed te duiken. Daar blijf ik geplaagt en geprikt worden door diverse muggen. Dat ik me heb volgespoten met Deet-houdend spul mag niets baten. Ze prikken me op mijn oorlellen, mijn oogleden of midden op mijn neus. Van die plekken die je niet vol kunt spuiten met muggenwerend spul.
Maar het feest is geslaagd, ik had het voor geen goud willen missen. Ik zie nu ook weer de hele familie terug (op 2 houthakkers-handen te tellen) en vrienden van hen, die ik ook al jaren ken.
Het reisje is echt de moeite waard geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten