dinsdag 13 juli 2010

Resumé

Harry en Edith zijn nu een paar dagen te gast.
Het weer is in heel Europa echt zomers, zo niet tropisch te noemen.
De katten zijn hun eigen weg aan het zoeken. Miska, de mooie hond van Harry, ligt graag op de bank te puffen. Het is binnen nog een beetje cool, weet je wel. (Miska is opgevoedt als kind/gezelschapsdier-in-extremen'. Miska krijgt heel de dag door haar zin. Mag alles, slaapt nog net niet in bed, maar er net naast. Miska moet op de bank van Harry, niet op de koele tegelvloer. Castel heeft ook last van de warmte. Maar wie nu niet? De katten vinden Miska een hond, terwijl Miska een kat onder de honden is. Wil graag op schoot, waar ze veel te groot voor is. Laat haar haren overal achter, alleen haar extreme aandachtvragerij is echt honds. Ze wil entertaind worden, wat best eens vermoeiend is. Castel is per definitie 'jaloers', maar daar zijn het honden voor. Zij neemt represailles door Miska's bot te stelen en het onvindbaar te begraven, slimme meid toch af en toe. Ondanks dat Miska ontzettend bang is voor katten, zijn de katten op de vlucht voor Miska. Aai ligt hele dagen op mijn bed, omdat Miska binnen mag. Dit interesseert Castel totaal niet. Joppie en Cros wonen sinds Miska's komst in het bamboe bos, waar ze alleen uitkomen als ze leven horen in de moestuin. De moestuin is een 'safezone' waar honden niet mogen komen. Pipo ligt, slaap, loopt gewoon op het terrein, wel precies daar waar honden niet kunnen komen. Baasjes trouwens ook niet. Shadow ligt languit op de tegelvloer in de woonkamer, hond of geen hond, het zal hem niet boeien.
Nassi eten met elkaar:Harry werkt zich dag in dag uit een slag in de rondte. Wandelt graag en lang, maar zijn wandelschoenen zijn versleten. Dus hij trekt de stoute schoenen aan en is nu naar de stad om nieuwe schoenen te kopen. Ik maak een schets van de stad waar de 2 winkels zijn die ik weet. Een echte wandel-winkel voor de Compostella-gangers en een bergsport winkel. Hij vermaakt zich wel en met de maaltijden die hij meebracht heb ik ook wat meer ruimte in de dag-agenda.
Edith is nog een beetje haar balans aan het zoeken. Als werkende studente moet ze strak plannen en dat leven biedt geen ruimte om het leven maar te laten komen zoals het komt. Wennen aan het hebben van vakantie is ook best lastig, en dan spreek ik uit eigen ervaring.
Een herriemaker die soms zo snerpend dichtbij komt, dat je 'het geluid uit zou willen zetten'.Dan gaat ze even vissen met Marc, wandelen in haar up met de honden of juist alleen door een stadje. Ze leest graag en neemt haar siësta indien nodig.
We maken het eigenlijk ontzettend goed met z'n viertjes in dit 0-sterren hotelletje.
Alleen de nachten zijn voor ons allemaal zwaar, warm, klam en vol van onderbrekingen.
Maar zomer is het. En daar klagen we niet over.
(nou jaaaaaa, Marc wil winter, strenge winter, kou en sneeuw, hout hakken totdat je peentjes zweet onder 5 lagen truien en shirts. Ik heb de vriezer opgeruimd en van de boodschappen voorzien, ik had er best graag in willen kruipen om daar even te blijven zitten.)
Veel verdord, of we het nu water geven of niet.

1 opmerking:

  1. Wat nou 0-sterrenhotel? Het is maar net welke inhoud je zelf aan een ster geeft! Hier op het stekkie van M&M zijn in ieder geval vele sterren aanwezig, je moet ze alleen wel zelf zien en openstaan om ze te ervaren. De (gast)vrijheid daar nog niet eens in meegenomen, want die is op zichzelf al wat sterren waard. Het zijn gewoon andere sterren, maar dat maakt ze niet minder mooi..

    BeantwoordenVerwijderen