dinsdag 13 juli 2010

klaar

Ik ben er klaar mee en er helemaal klaar voor;
Het mini-avontuur met Edith.
We hebben tussen alle bedrijvigheid door toch ruimte gevonden er even tussenuit te gaan samen. Wikken en wegen door de één, over route en wandeling en gevoelsmatig reageren van de ander, heeft ertoe geleid dat we eruit zijn;
Een low-budget trip via Carcassonne naar het noorden van Andorra om daar een wandeling te maken. We nemen alles mee dat we nodig hebben en zien wel waar het schip strandt. Morgen maken we de auto in orde. Zorgen dat het vehicel genoeg te drinken heeft en alle recervoirtjes gevuld zijn. Koelkast mag zeker vol met dit weer en petjes en zonnebrillen moeten ook mee.
Donderdagochtend vroeg vertrekken we voor een halve week rust.

Deze ochtend zijn we al samen op pad gegaan. Edith wil graag een stadwandeling maken in een plaatsje eerder op de route aan de rivier de Lot en ik heb een lijst die heel lang is. Een kado voor m'n ouders hun 40 jarige huwelijk, een aardigheidje voor het huwelijksfeest van P&W (kan het niet laten en een pot jam met whiskey krijgen zo zowiezo). 70 kg kalk voor het cement in de schuur, eten voor een maand en extra in verband met de gasten en spullen voor de bakdag. (15 kg witmeel, 500 gram verse gist, 30 eieren, 5 kg suiker, geleisuiker, 4,5 kg boter, 4 liter olie)
Verder ga ik eens rustig kijken voor een nieuwe koelkast. Dit oude beestje is op, maakt erg veel herrie, heeft smalle spaanplaten plankjes (2) en een mini groentelade. Het kan echt niet meer... Maar ze zijn stuk voor stuk een te grote aanslag op ons budget, dus wachten we op een super-aanbieding... Dat wordt januari waarschijnlijk, waarin in een paar weken de meest waanzinnige aanbiedingen door de overheid gereguleerd toegestaan zijn. Nog even doorbijten dus.
Het is een lange ochtend waarin ik van hot naar her rij om de winkels langs te gaan die hebben wat er op de lijst staat. Meestal ben ik de rest van de dag niets waard, maar met deze grondige voorbereiding gaat alles prima.
Harry kookt voor Marc, dat is ook geregeld.

Edith heeft een prachtige wandeling in alle rust genoten. De mannen hebben gegeten en helpen met de auto uitladen. We eten een fris schaaltje fromage blanc. Daarna wordt het stil in huis, iedereen gaat even liggen.
Ik kan het echt nog nietopbrengen om in een warme kamer zomaar te gaan liggen. Ook heb ik er geen tijd voor. Er staan nog steeds emmers met kersen in de keuken. Prima voor siroop.... De rest van de dag zal loom doorsappelen....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten