dinsdag 2 februari 2010

5e boom links

Tijdens de avondboterham staan de enveloppen die ik uit de brievenbus gevist heb vandaag gedrie├źn tussen de fles melk en de kaas-doos.
De EDF heeft z'n jaarnota verstuurd. Ze hadden vorig jaar februari het maandelijkse voorschot gebaseerd op het jaar daarvoor toen er nog niemand woonde. Dus die 4 tientjes per maand was een lachertje. Maar nu, na een jaar verbruiken van het in de gorges gemaakte goed en het groeten van de meterstand-opnemer, hielden we ons hart vast. Het driedubbele? Of meer nog? Met die C-wasmachine, de boiler en al dat licht en computers??? Gelukkig valt het alles mee. 8 Tientjes per maand verbruiken we echt. Dat dat 4 x minder is als in ons huis in Nederland zegt niets. We leven hier kleiner, soberder en de electriciteit is goedkoper. Tevens krijgen we korting omdat de stroom nogal eens uitvalt hier. Grappig bedrag van 8 euro als je bedenkt dat door blikseminslag we al het honderdvoudige kwijt zijn geweest aan pc-reparaties. De verzekering heeft het leeuwendeel wel betaald, eerlijk is eerlijk.
De rekening voor het mobiele telefoonverkeer van Marc is ook te verwaarlozen, maar die andere enveloppe was wel heel leuk. Van Cees, onze fan. Gericht aan Marc en 10-us. Sudoku-puzzels voor Marc als ik in de bomen hang. Een bouw-tekening van een gekregen standkachel en een heel klein lief briefje. Maar de enveloppe staat daar dan wel zo leuk tussen melk en kaas, als Marc hem pakt en hard begint te lachen. Tussen onze namen en adres staat '5e boom links'... Onze postbode hoeft geen Nederlands te kunnen lezen, die begrijpt zowel welke boom van links deze afzender heeft bedoeld. Zo zie je maar, ook post met zo'n aangevuld adres komt keurig in de juiste brievenbus.
21ste Eik van boven werkt waarschijnlijk ook ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten