donderdag 11 februari 2010

Joppie en Pipo

Na het gevecht met de 'verdwaalde rode kater' en Joppie is hij op de bank in slaap gevallen. s'Nachts denk ik weer kattengejank en ruzie te horen, een eindje weg van het huis. De ochtend erop zien we Pipo naast zijn makker liggen, maar Pipo is niet wit meer. Pipo is verhaal gaan halen bij de rode wilde kat en is er vermoedelijk zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Maar alle witte vacht is vies en grijs-bruin door opgedroogde modder, alsof hij in een modderplas heeft liggen draaien. Al deze dagen hebben de twee op de bank tegen elkaar aan liggen slapen. Pipo is heel zorgzaam en wast Joppie grondig, ook achter de gehavende oren. Joppie heeft een gekke en vieze wond, in het voetkussentje en de buitenste teen. Het pootje is al heel warm en zwelt op. We stimuleren Joppie het open te houden, maar eigenlijk wil Joppie maar 1 ding en dat is slapen. Hij kan nog steeds niet op de poot staan en houdt hem wat slap van de grond. Joppie loopt met 3 poten de trap op, met 3 poten springt hij op de bank of naar het kattenluik. Hij laat zich verder graag bedienen met snoepjes, biefstuk, brokjes en een bakje water... graag en alsjeblieft. Cros is twee keer drukker als normaal, krijgt niet op z'n kop van de andere katten en Aai zie je wat schugter naar haar aartsvijand kijken.
Marc zaagt 's ochtends een auto hout, terwijl de milimeter sneeuw nog hier en daar te zien is en er een ijskoude wind door de gorges glijdt. Ik zaag 's middags een auto vol hout en de rest van de tijd werken we wat achter de pc.

En 's avonds, als ik een heel leuk bericht voor de blog heb geschreven en er speciaal een afbeelding voor gemaakt had, is na het klikken op 'publiceren v/h bericht' mijn bericht voor 95% gewist!!!! Potverdrie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten