woensdag 16 september 2009

Herfst 2


Verder genieten we van ons beestenspul. Castel heeft eindelijk leren zwemmen en als ze de kans krijgt is ze niet meer te stoppen. Ze put zichzelf volledig uit. Verder is ze zo gewend dat ze precies weet waar ze aan toe is, goed luisterd en gewoon 'hond' is. Cros is een lust voor vermoeide zielen. Cros blijkt toch een kater en aan zijn stoere zelfverzekerde tred te zien, maakt hij het beeld helemaal waar. Cros wordt een heel sterk dier dat voor niks en niemand bang lijkt te zijn. Hij heeft geen spuitjes, ontwormingskuur of dierenarts-bezoek gehad, maar mankeert daarintegen niets. Gen vlo of teek, geen worm of andere verschijnselen. Over vlooien gesproken, wij lijken wel af en toe favoriet bij dit gespuis. Beide zijn we ten prooi gevallen aan een bijtend beestje, dat vele jeukende vlekjes achterlaat op plekken waar geen mug of midge kan komen. Maar a la...
De herfst is er volop en deze wants doet geen vlieg kwaad en heeft ons oog getrokken. Anders als de gewone wat saaie bruine of groene wants, is dit een koning onder de wantsen. Prachtig met z'n 11 milimeter grootte!

1 opmerking:

  1. dag martine,
    In onze regio hebben (sommige)mensen last van Aouta's. Dit zijn nauwelijks zichtbare spinnetjes die in de maand augustus (aout) actief zijn en jeuk en bultjes geven die doen denken aan vlooien. De vorige eigenaar van ons huis meed augustus omdat hij heel gevoelig was voor die beestjes.

    BeantwoordenVerwijderen