maandag 17 oktober 2011

KuchKip werd RipKip


Terwijl we 's middags de zon nog moeten schuwen zo warm is het, compenseert Joppie het gemauw van Shadow die een wel heel lege plek op de bank heeft achtergelaten.
Lief werkt op het dak, ik verwerk voor de zoveelste keer 3 kilo boontjes, oogst pompoenen, maak perenspul en mayonaise dat wekenlang houdbaar is in een jampot in de koelkast en steek een helpend handje toe op het dak. Ik rommel wat af en het voelt als een nesteldrang, maar dan om huis en terrein in orde te krijgen voor de natte november en winterperiode. ik snoep me vol aan frambozen als ik een rondje door de dorre moestuin loop met een in mijn kuiten klauwende Cros.
Halverwege alle ochtenden moet ik even de kippen uit de moestuin jagen en het valt op dat KuchKip het niet meer bij kan benen. Kortademig was ze al maanden, eieren leggen doet ze al een half jaar niet meer, maar nu geeft ze alle activiteit op ergens bij de prei. Dan gaat ze maar plat zitten en laat zich oppakken. Dus zeul ik regelmatig met KuchKip en streel haar dan een tijdje op schoot op het bankje bij de buxusstruik onder toeziend oog van Haan².
Vandaag was het weer KuchKip dragen, maar voor de laatste keer. Op een puinbergje achter de buxus geeft ze de geest tijdens een vermoeid zonnebad. Helaas, KuchKip is RipKip en ze rust ergens in het bos op de helling.

1 opmerking: