zaterdag 12 oktober 2013

Rommel

Rommel jagen = In groot vuilcontainers speuren naar bruikbare spullen, huizen opruimen en schoonmaken om bruikbaar afval te verdienen, andere verlaten dumpplekken afstruinen.
Rommel verzamelen = Uitzoeken, schoonmaken, sorteren en een plek geven om het daarna nog eens tig keer te verplaatsen samen met andere rommel.
FB rommel = Onzin en zogenaamd 'nieuws', weetjes en zogenaamde 'feiten', schatttttige poezenpicks vs gruwelijkheden in woord, video en foto's van all over the globe, wijsheden van Ghandi of de Dalai Lama, recepten en vakantiefoto's die geconsumeerd kunnen worden alsof je TV kijkt terwijl je ook de krant leest en wat babbelt met vrienden.
Correspondent & corresponderen = Een digitale krant die voorbij gaat aan de waan (en het nieuws) van de dag & brieven schrijven (met de hand) om veel moeite te doen die nog echt op te sturen met snailmail; La Poste genoemd. Het effect op de ontvanger is er niet minder om, de periode tussen posten en reactie krijgen is subliem. Het kan een leuke mindfuck zijn, wat het kopen van een abonnement op iets dat nog niet bestaat ook is geweest als arme kerkrat zijnde.
Van rommelen tot rust komen = Het ordenen en opruimen van huis en erf, afvinken van things-to-do-lijstjes die hier altijd wel rondslingeren, huishouden doen, administratie, boompje zagen, wandeling met Sarko en derden, mailtje sturen, beetje surfen, afwasje na een kook-avontuur, siƫsta houden ook al stroomt het van de koude regen, fik stoken om juist rommel te ruimen en een kus stelen zo tussendoor.
Van rommel in je hoofd stoppen onrustig worden = Te weinig 'nee' zeggen tegen o.a. boom- en tuinbezitters die veel te lang gewacht hebben met een prof inschakelen, Sarko stierlijk verwennen waardoor things-to-do-lijstjes erg lang worden en blijven liggen, FB-en zijnde een spons-zonder-filter, (fout) denken dat de buitenwereld het beter weet dan ik zelf, de essentie loslaten en uit de geliefde leegte glippen zonder dat je er erg in hebt, dingen 'moeten' zonder los te laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten