dinsdag 16 oktober 2012

Van alles door elkaar

Vandaag ga ik mijn cursus betalen; 'Personages, Perspectief en Conflict', een schrijverscursus via een Online Schrijversschool. Ik kan haast niet wachten. Met extra techniek in de vingers zal het me makkelijker af gaan om wat structuur aan te brengen in het samenstellen en uitdiepen van die boeken die nu nog vast zitten in mijn bovenkamer. Dat betalen kan niet online bij Credit Agricole, de Franse bank die wij kozen.
Het bomenklusje van gisteren was inderdaad een fluitje van een cent met 2 bewonderaars extra. Daarover later meer. Want... ik heb geen tijd. Gut is dat wat!
Zo weer 'naar m'n werk', in de vrieskou een start maken met het lakken van die enorme voordeur. Vanmiddag is het warmer zodat de eerste verflaag kan drogen, dan naar de bank natuurlijk, even naar het arbeidsbureau voor een weer wat typisch Frans administratief regelzaakje. Even langs H voor pet-sit-instructies, dan terug naar de deur, dan naar het centrum voor een uurtje evenwicht verschaffend sofrologie met die zo lieve dames en wat heren om thuis in de stofzooi te eindigen. Dat trapgat moet echt dicht, de kou rukt op en die is geen sinecure. We stoken uit het bos, niet voor het bos.
Een leuke log over de klant van gisteren komt er ook aan, met foto's, want ze waren heel erg enthousiast over mijn professie -glunder-bloos-blij-trots- en dit resulteerde gisteren in een emailwisseling en een snelle afspraak tijdens de klus die nu op me wacht. Voor zover ik de hem begreep heeft hij foto's uitvergroot en geprint om me die zometeen te komen geven als hij net zijn griepprik heeft gehaald bij de dokter.
Ik vind het hier nog steeds lieflijk toegaan, de mensen zo vriendelijk en behulpzaam, vertrouwd.
Ja ja, drukdrukdruk hier, maar het geeft me een ouderwetse hoeveelheid energie waar ik blij van word, dat heeft niets met pilletjes van doen, maar alles met eigen inzet en plezier in het leven, ondanks het zwaard van Damocles en de steen die ik voel rond de nek.

1 opmerking: