vrijdag 19 oktober 2012

Bij bosjes

Bij bosjes vallen de bomen, door windsnelheden tot 100km per uur. Dus ook op de elektriciteitsleidingen die hier allemaal op palen hangen alsook de telefoonlijnen. Onze lijnen gaan door bos en dal, door kloof en ondoordringbaar gebied. Storingen dus en een hele fikse die ons afgelopen 24 uur zonder stroom zette. Wat echt prachtige verhalen oplevert, maar wel met pen bij kaarslicht in een schrijfblok genoteerd. Het geeft een hoop rust hoor, geen elektriciteit, maar het is even slikken met zoveel werk te doen en net maandboodschappen in huis die in een bijna warme koelkast moeten en een vriezer die te ontdooien staat.
Nu zat de hele regio lang zonder stroom, maar toen de EDF de meeste varkentjes gewassen bleek te hebben, konden wij weer in de mobiele telefoon klimmen (de vaste telefoon had lege batterijen en geen ontvangst natuurlijk, het mobieltje kreeg 15 minuten oplaadtijd) om France Telecom te vragen de 'lijn ff langs te lopen'. Dat houdt hier in; 3,5 km klimmen op een heel steile puinhelling.... Maandag zijn we dus de eerste.

Ik spoed me naar het arbeidsbureau waar ze ook een internet-punt hebben, maar dat is vrijdagmiddag gesloten. Ik hoef niet eens iets uit te leggen, ze snappen het al en ik mag plaats nemen achter een pc om toch even dit bericht de wereld in te sturen.

Geen zorgen, alles is ok, alleen een kleine week geen internet en vaak geen stroom om bij kaarslicht naar de vlammen in de schouw te turen, tot rust te komen en wat verhalen maar even op papier te parkeren.

De katten genieten van de afwezigheid van elektrosmog en harde muziek en zijn bijzonder rustig.
Een nieuwe toom kippen en een kleine jonge krielhaan zijn aan het wennen in het hok waar de overgebleven kip probeert een pikorde te creeëren, hilarisch!

Volgende week dus meer nieuws.

Kijken wij hoe de bomen bij bosjes vallen, want ze liggen overal....

1 opmerking:

  1. Poeh, onbegrijpelijk, voor mij -inmiddels- Randstadter. Een week geen internet, gebeurt hier gewoon niet. Daarbij: ik zou gek worden ;)

    Enjoy the silence!

    BeantwoordenVerwijderen