maandag 23 april 2012

Buikpijn

Al een paar weken heb ik last van mijn buik. Eerst dacht ik; pure bijwerking van de anti-biotica. Maar die kuur ligt alweer een kleine week achter me. Toen dacht ik; iets verkeerds gegeten. Maar ook dat was vorige week. Specifieke windjes met een wel heel aparte geur werden veroorzaakt door de Kefir, daar ben ik mee gestopt. Maar het hield niet op. Ik laat heel de dag door winden, alle soorten en maten, reukloos, stilletjes, floepwindjes, irritant! Pijntjes, gerommel, opgezet en dan weer heerlijk plat (ja, ik blijf een vrouw die een platte strakke buik ambieert, ook al ben ik geen 20 meer en ben ik ruim 90 kilogram zwaar geweest.)
Ik laat er niets om, ontspan mezelf, beweeg genoeg, want ik ga vaak een stuk wandelen, eet gewoon en die nieuwe energie wordt er ook niet minder van. Ik voel me niet ziek, maar gewoon heel de dag door bewust zijn van mijn buik is gewoon vervelend. Tijd om er even beter bij stil te staan.
Zoals gebruikelijk bij iedere fysieke klacht die we hebben, van griep, kiespijn tot insectenbeet, slaan we het grote boek van Christiane Beerlandt erop na.
Ik lees de eerste regel van het hoofdstuk 'Buikpijn Algemeen'; Bingo!! Ik lees de eerste regels van 'Veel winden laten'; weer Bingo! Ik lees het hoofdstuk 'Darmen, algemene betekenis' en ja hoor; Bingo! Klopt als een bus, de levensenergie die me overviel door zich opeens te manifesteren begin maart, Marc achterover liet slaan van verbazing, mij liet opveren alsof ik afgelopen 25 jaar iets gemist had, heeft er alles mee te maken. De kiespijn is ook verklaard, luisteren moet ik. Naar mijn lijf, mijn hart, mijn hoofd/mind en die energie waar die drie samen komen.
Die buikpijn is -gewoon- het signaal dat ik mag zijn, mijn potentie eruit mag, ik klaar ben voor die 'transformatie' naar volledig mens zijn. Ja, ik geef toe, klinkt verschrikkelijk zweverig. Ik kan het ook niet beter uitleggen, maar die buikpijn heeft zo zijn dringende boodschap. En niet de boodschap die je wegspoelt door op de knop te drukken op het toilet.
Ik mag voluit leven, hoef me niet te onderdrukken, me in te houden, me anders voor te doen, die energiestroom  tegen te houden, ik hoef niet bang te zijn dat deze energie weg zal gaan, of dat ik teveel ervan weggeef, het is een onuitputtelijke bron die gedeeld kan worden, zoals bomen hun zuurstof vrijgeven zonder er zelf bij in te schieten.
Vandaag dus een extra inzicht; buikpijn! Juist vandaag als ik mijn geboortedag herdenk en me besef hoe blij ik ben op deze aarde bewust rond te lopen.

4 opmerkingen:

 1. Ik heb het boek ook en verbaas me ook regelmatig over de wijsheid en raakheid.
  Haar foto op het boek vind ik wat naar, ze heeft een harde uistraling die me niet lekker zit. Heb jij dat ook of helemaal niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die priemende oogjes kunnen inderdaad een wat hard effect hebben op de bekijker van haar foto
  toch laat ik me daar niet door afleiden, ze is enkel een soort van medium voor een boodschap die de essentie zo knap raakt, dat het me blijft verbazen dat dat uit een gewoon mens komt...
  daar laat ik het maar bij; bij de boodschap, de essentie; het is een meerwaarde in mijn leven en ik hoop echt dat deze essentie bij veel mensen terecht komt, ongeacht die foto's van dat mollige koppie met priemende oogjes...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb je al eens aardperen gegeten?
  Een vergeten groente die erg lekker smaakt, een typische wintergroente.
  Bij niet getrainde darmen heb je grote kans nog een heel scala van type winderigheid te ontdekken :)

  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb een oud-ras aardperen voor gezaaid in huis.... hoop dat ze het gaan doen! wil het wel graag proberen en misschien vindt Marc ze heerlijk, die vindt al die extra windjes niet erg.

  ik heb de raad van Christiane Beerlandt opgevolgd.... 'guess what!?' buikpijn accuut over! geen windjes, nergens meer last van.....

  BeantwoordenVerwijderen