maandag 23 april 2012

achtendertig jaar geleden

Ik zag het levenslicht achtendertig jaar geleden. Vanavond rond een uur of half 6. Ik was een blije baby, ben met een lach op mijn gezicht geboren en met blijdschap ontvangen door beide ouders. Dat blije hart is nog hetzelfde als toen, het zal nooit veranderen. Die blijdschap, een luchtigheid en positiviteit heeft me gebracht to waar ik nu ben. Niet in een oud stenen huisje in Frankrijk, maar waar ik sta met mezelf op deze wereld. Die niet altijd even mooi is, maar wel als mooi gezien kan worden door mensen die willen zien.
Vandaag dank ik mijn ouders, en niemand anders, dat ik het levenslicht zo mag ervaren en zien. Ik heb niet 1 speciale (verjaar)dag nodig, eigenlijk ervaar ik dit iedere dag. Eigenlijk zou ik het dus moeten vieren voor hen, en de blijdschap dat ik ben.
Het deert en raakt me niet dat m'n lief slaperig uit z'n bed komt, overvallen wordt door zijn vader die opstaat met grote verhalen met harde basstem -de grootst mogelijke onzin komt er uit zijn mond, verhalen die ons leven niet raken, die niets met het leven zelf te maken hebben, gewoon om maar te verhalen, te vertellen, de mogelijke stiltes op te vullen die hij schuwt, komende uit zijn wereld waar 'geluid in de breedste zin van het woord' het allerbelangrijkste is- waardoor hij vergeet dat ik 'jarig ben'. Alsof het belangrijk zou moeten zijn voor hem dat ik toen geboren ben. Hij is iedere dag blij dat ik er ben, besta, mijn leven met hem deel.
Ik ben daar overheen gestapt, het is mijn geboortedag, voor mij belangrijk genoeg om er bij stil te staan, een taart te bakken -schoonvader kraakt de berg met walnoten die ik ervoor nodig heb-, en te genieten van alle mensen die me een felicitatie sturen, dat ze aan me denken en bevestigen dat ik er mag zijn. Die dag 38 jaar geleden was toen al een vreugde, en dat is het vandaag nog steeds. Ook zonder kado's, verrassingen, een volle brievenbus, zonder ballonnen aan mijn stoel en slingers aan de balken. Zonder een huis vol vanavond met toastjes en blokjes kaas met augurkje.
HIEP HIEP HOERA!!!!!!
Dus iedereen die mee wil vieren; geef jezelf een lief, leuk of nuttig aardigheidje vandaag, kook extra lekker, eet met smaak, drink een drankje vanavond -ook al is het gewoon zo'n Garfield-maandag-, blaas een ballon voor me op, schrijf een lieve vriend of familielid een kaartje -gewoon, zomaar-, zeg en of doe iets liefs voor iemand in je omgeving die bevestigd mag worden dat hij/zij de moeite waard is, van waarde, brandt een kaarsje voor iemand of voor jezelf, geef lekker toe, verwen jezelf, wees lief en vier de dag.
Veel dank alvast!

8 opmerkingen:

 1. Heeee, gefeliciteerd hoor, ik drink een glaasje op je geboortedag vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow lieve 10 van harte gefeliciteerd!
  dikke kus
  Dido

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Wijfie van Harte gefeliciteerd op naar de 40 en dan begint het leven pas !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 10, I read your translated message and it is beautiful. I will be sure to spread the love!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Martine, een dag te laat maar alsnog van harte gefeliciteerd! Wat kun je het toch altijd ontzettend mooi verwoorden. Groet Sjoerd

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Tien

  Ben een dagje te laat maar dat maakt niet uit. Gefeliciteerd en hopelijk mogen er nog vele mooie jaren volgen.

  groetjes
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Teo van Horssen30 april 2012 om 14:17

  Beste lieve Martine,en lieve beste Marc(k)of (ck) kijk maar...
  Van mij had je geen reactie verwacht, maar als het hier de koningin haar vaerjaardag viert heb ik eindelijk, als iedereen feest aan het vieren is, tijd om te lezen wat jij allemaal denkt en doet.
  Van harte en de rest weet je wel................
  Een leive groet van Mieke en Teo

  BeantwoordenVerwijderen