donderdag 2 februari 2012

AaiPoes AaiPoes .....Aai als uk.....
Ze werd op dierendag 2006 geboren.Aai, AaiPoes, Freule, Princes Aai, om even aan te geven wie Aai is. Zoals jullie allemaal weten stond afgelopen jaar in het teken van de katten. Opa Shadow is gaan hemelen 15 oktober 2011 na 18 mensenjaren, toen volgde Pipo, 21 mensenjaren, en nu gaat Aai verhuizen naar een dame 60 kilometer hier vandaan. Van een kattenhuishouden van 5, naar een mensenhuishouden van 2, dat zal erg wennen worden, want we missen Sparky (21-03-'08), Shadow en Pipo nog steeds!
Ik heb er genoeg over geschreven, dacht ik, maar niets is minder waar.
We staan erachter dat we haar een ander thuis gaan geven morgen, maar we zijn het er niet mee eens. Ze heeft een top-karakter, is zo zacht, zo lief, enthousiast, een zeer goede muizenvangster ondanks haar overgewicht, je mag alles met haar doen, kruipt in me weg als ik een tukkie doe tussen de middag, is spraakzaam en volgde me overal waar ik ging al was het het hele eind naar de rivier om daar van het hoge paraplugras te knagen.
Maar sinds het met Shadow bergafwaarts ging afgelopen zomer, de vaste leider van de club, de wijsheid en rust zelve, de verdraagzaamheid en de mediator voor de andere katten en poes, trok Aai de overheersing van de katers niet meer. Ze mag niet rustig eten, niet rustig naar buiten, kon niet meer 'mee uit wandelen', ook niet rustig op de kattenbak terwijl we 11 hectare hebben waar de katten hun behoefte zouden moeten doen en ook niet rustig in een mandje in een rustig hoekje van het huis. Nee, Joppie en Cros maakten haar leven als een hel.
Het heeft nooit zo geboterd maar we hielden het aardig in de hand. Voornamelijk Shadow presteerde dit alsof alleen hij enige zeggenschap had over het wel en wee van zijn familie.
Nu is de aanwezigheid van Joppie of Cros, een paar meter, al teveel voor haar; ze plast en poept per definitie op de bank.
Na het dweilen en poetsen, het met dettol inspuiten van muren en bank, het dagelijks uitwassen van tochtgordijnen en fouloirs, het uit elkaar plukken van krijsende bollen vacht, gedurende etterlijke maanden, na het ophangen van zovele pamfletjes en het bellen met DE toonaangevende site mbt Katten Gedrags Problematiek,  is het doek gevallen voor Poes Aai.
Hoe erg en moeilijk we het ook vinden.....


  Bij deze de allerlaatste Aai-beelden als foto's en een filmpje. Overige filmpjes waar ze op te zien is zijn te vinden op mijn U-Tube kanaal.
Terwijl Marc zaagt, ik de beelden verwerk tot publiceerbaar filmbestand, een was ophang, de kachel schoonmaak en aansteek en Joppie en Cros ergens buiten aan het spelen zijn, plast Aai nog even op de bank....

1 opmerking:

  1. Ach gossie! En tis een lieverd zo te zien. Maar als t niet gaat, gaat t niet. Ze gaat nu de rust krijgen die ze verdient, Tien, maar een gemis wordt t wel.

    BeantwoordenVerwijderen