woensdag 24 augustus 2011

Printers van HPOoit hadden we een enorme printer, daar kon zelfs A3 papier in. Maar die heeft de verhuizing niet overleeft, even als muizenhuis dienst gedaan en is deze lente naar de container verhuist.

Dus kochten wij voor 6 tientjes een nieuwe HP Deskjet en konden met de standaard meegeleverde cartridges best lang vooruit. We printen niet zo vaak. Maar och, ja eens, eens gaan ze leeg. Dan koop je gewoon nieuwe die ik moet bestellen -voor de meest standaard printer ooit- en op kan halen na 2 weken. Net als met auto-onderdelen...

Marc wil bezuinigen, dus de eerst volgende keer dat ze weer leeg zijn laat hij ze hervullen. Ze zijn niet beide leeg, maar al zijn enkel de kleuren op, het ding print ook geen zwart meer!! Om de hervulde originele cartridges het te laten doen, moet Marc alles in het werk stellen, de software opnieuw installeren en 20 testjes printen na het wegwerken van net zoveel foutmeldingen. Tevens installeert HP enorm grote bestanden, hulpprogramma's en nog meer update-troep die mijn pc helemaal niet aankan en ik heb er niets aan. De printer gaat het er niet beter van doen en de hervulde originele cartridges zeggen dat ze leeg zijn na een printje of 25...

Dus bestelde Marc op internet goedkope hervulbare cartridges voor de Deskjet 4200. Ook deze weigeren in eerste instantie dienst en is m'n lief wéér een paar uur bezig het apparaat voor de gek te houden om zo toch te kunnen printen.

Ook deze cartridges zijn erg snel leeg. Nog weigert hij gewoon nieuwe originele cartridges te kopen en probeert het nu weer anders; met een vul-kit.

25 Euro per kit, dus voor kleuren één en voor zwarte inkt een pakketje, dat inhoudt: 3 injectienaaldjes, 3 flesjes inkt, een beschrijving, handschoenen en stickertjes om de vulopeningen af te plakken. Als een volleerd chirurg gaat hij aan de gang, ik mis alleen het mondkapje nog.

Dan het moment suprème; slikt die Deskjet dit gerommel?? In 2 jaar zijn we ruim 125 euro kwijt aan cartridges en hebben we misschien, heeeel misschien wel 125 printjes gemaakt. Maar de HP weigert wederom een geprint papiertje uit te spugen!

We vinden dit misdadig, van HP. Dat originele kleur- en zwart-cartridges net zo duur zijn als de hele printer zelf, dat namaak-vullingen niet mogen werken, dat de gevulde originele niet gezien worden als gevuld en wij ons gedwongen voelen nog meer kosten te maken voor dat ene printje af en toe! Weg met HP, ik ken nog wel een vriendelijk mens die voor ons af en toe een printje wil maken.

1 opmerking:

  1. We have 3 old printers in our loft, it was cheaper to buy a new one that buy new ink!!

    BeantwoordenVerwijderen