donderdag 26 mei 2011

M&M

Vandaag probeert Marc in het zwembad nog wat dwarslatten te bevestigen boven het zo schuine deel van de zwembadbodem die ook vol staat en ligt met zware, grote en grove spullen. Denk dan aan een stuk rioolbuis, oude zware balken, vaten, een zwembadpomp, een gedemonteerd betonnen konijnenhok en zo al niet meer van die sta-in-de-weg spullen. Met de dwarslatjes in de nok van de overkapping ontstaat er ruimte om bamboe-stokken, ijzeren pijpen, stukken koperpijp, latjes en andere lange dingen weg te leggen en dat binnen handbereik. Maar hij kan geen ladder tegen het UV-doek zetten en een ladder gewoon op de bodem is onmogelijk door de spullen en die schuine vloer. Er ligt een uitschuifladder die hoger is als het dak, een ladder-deeltje met een gekniekte top, een zwembadladder die hij in het begin hier weggehaald heeft, twee terrasstoeltjes van verweerd plastic, een keukentrapje en die stapel balken. Alles op elkaar klim je tot in de hoogst aanwezige eik, maar los van elkaar bereikt hij nog niet de spijkerhoogte voor de latjes.
Wat te doen... We lopen steeds om, zwembad in, kijken, versjouwen weer iets om op te staan, maar niets schijnt te werken.
Marc plaats zo'n stoeltje op de onregelmatige stapel balken, ik durf niet te kijken. Nee, te laag. Hij probeert de uitschuifladder goed te krijgen, maar dan is de afstand tot de spijkers ook te groot.
Ik denk mee, en als echte Buurman & Buurman vinden we de oplossing in de zwembadladder die met twee enorm ruime wijde haken wel over 1 latje heen kan om zo de 2e eronder door te schuiven.
Dus de ladder moet eerst horizontaal gedraaid in het volle zwembad, dan door de waslijn heen -daar gaat mijn drooglijn!- om dan over dat enkele latje gehangen te worden. Marc klimt omhoog en .. jawel hoor, hij kan erbij, ook al hangt hij er niet recht voor, maar recht onder. Ach, "Voor elkaar!".
Voor iedereen die altijd genoten heeft van Buurman & Buurman, maar vooral voor iedereen die Buurman & Buurman niet kent.
Dit filmpje is een reëele afspiegeling van M&M's Rommelen.


1 opmerking:

  1. I read your English summary and it sounds like you're settling in very well. I lived in Germany for two years when I first married and found the language quite difficult, so I applaud you for learning three languages. I hope everything continues to go well for you, and despite the set backs in the Netherlands and your recent illness, you continue to enjoy your new life.

    BeantwoordenVerwijderen