woensdag 25 mei 2011

Virtuele werelden


Dit filmpje vond ik op YouTube. Een goede weergave van de virtuele werkelijkheid waar we alle hete middagen, regenachtige dagen en andere momenten ons werk doen. Alle dingen die je ziet zijn door de residenten zelf gemaakt. Er is niets standaard, dus ieder object moet 'from scratch' gebouwd worden. Virtuele werelden zijn grenzeloos, maar beperkt, virtueel is virtueel. Dat maakt ze niet minder waardevol;
Ze leerden ons voorbij de limieten van onze verstandelijke vermogens oplossingen te vinden voor problemen in ons dagelijks bestaan. Ze maken ons creatiever, wat ideaal is als je met weinig zoveel moet doen. Ze brachten ons contacten en vrienden van over de hele wereld, met andere zienswijzen, andere culturen, nieuwe ideëen en inspiratie, feedback en een luisterend oor. Oh nee, een meelezend oog.
Hoe dan ook vond ik het wel eens tijd worden voor een filmpje over wat een virtuele wereld eigenlijk is....

1 opmerking:

  1. In 1968 ontwierp in de boekomslag voor "Inleiding tot cybernetica". Ik wist toen niet dat dit ook nog zou leiden tot de nu bekende virtuele droomwereld zonder rollators, zwervers, gravity, hondenpoep en onbeschoft verkeersgedrag, maar een wereld van clean shaven men and well breasted women!

    BeantwoordenVerwijderen