vrijdag 22 januari 2010

voorbereidingen

Vandaag stond deels in het teken van het voorbereiden van tutorials die ik komende weken ga geven in de virtuele wereld SecondLife. Hoe je daar moet bouwen. Daar gaat ontzettend veel tijd inzitten. Het scheelt vragen over onze producten daar, mensen weten nu hoe ze onze producten moeten gebruiken en misschien komt dat de inkomsten ten goede. Je weet maar nooit.
Andere voorbereidingen hebben met de lente te maken. Ze zit al in de lucht en vandaag was er een klein feestje ter ere van het in T-shirt buiten kunnen werken. Om daarvan mee te proeven heb ik een acacia naast de secadou getopt. Alle zware takken die uit de top kwamen vallen deed de stronk waar ik me goed aan vastgezet had flink bewegen. De conditie is niet al te best, maar ik had er vertrouwen in dat de boom, die al heeeel scheef staat, niet zou vallen. Marc gaat de helling weer op om droog hout te zagen. Het geploeter voelt wat vriendelijker aan als de zon schijnt en het niet zo koud meer is.
Ik inventariseer wat ik allemaal nog wil doen en dan met name in de moestuin en alles gaat kriebelen. Dat komt van de lente dus wel goed met die balans tussen binnen en buiten werk.
Ook realiseerde ik me wat andere dingen die echt veranderd zijn. We verdragen leidingwater niet meer goed na een jaar bronwater. We proeven de 'zuiverende' elementen in leidingwater, ruiken chloor en krijgen er buikpijn van. We eten warm tussen de middag waardoor die lange middagpauzes gemeengoed zijn geworden. Echt Frans dus. We ruiken direct als de lucht vervuild is, als we een flinke stad naderen of te lang binnen zitten. We slapen als blokken door de absolute stilte en worden van knagende en rennende muizen niet meer wakker. Bij wijze van spreken zouden ze zo over ons hoofdkussen kunnen lopen. We laten heel af en toe Aai maar toe op de slaapkamer in de hoop dat ze net niet te lui is daar wat mee te doen. De afstanden hier voelen als 'om de hoek' al zit je meer dan 45 minuten in de auto. We zijn wat makkelijker geworden, flexibeler, wat vandaag niet lukt of kan komt morgen wel. Er is meer rust in de relatie en in onszelf. Er moet niets meer door de afwezigheid van de TV of verenigingsactiviteiten.
1 Jaar in Frankrijk wonen veranderd ook ons mens-zijn. Ook daar kun je je nauwelijks op voorbereiden en dat is maar goed ook.

2 opmerkingen:

 1. lieve 10

  Als SL vrienden hebben we de tutorial interessant gevonden.
  Toch wel moeilijk voor mij (P) ik ga uit je boek werken.

  Moet nu toch eens wat gaan leren .

  Alleen die ( technische) Engelse woorden "poeh"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. alle begin is lastig en oefening baart kunst....
  en... je hebt een hele goede lerares ;-)

  BeantwoordenVerwijderen