donderdag 22 januari 2009

toch maar die vrieskistWe missen nog een hoop spullen en machines hier. Deuren voor de schouw, een cv-systeem, fornuis, vrieskist. Maar we zullen moeten sparen en nog belangrijker; zoeken naar wat voor hier de dichstbijzijnde oplossing is. En betaalbaar natuurlijk. Niet alles wat we willen kan ook of we kennen De specialist/het bedrijf nog niet.
Dus een dagje Rodez leek ons wel eens leuk, ook omdat we daar nog niet geweest zijn.
Dat resulteerde in een paar hele leuke resultaten. Een vrieskist waar tenminste wat in kan; 350 liter en A+ klasse. Wat schouw-deuren betreft kwamen we niet veel verder.
Je zou denken dat dat bekend terrein is voor de fransen die subsidie kennen op houtkachels en andere ecologische oplossingen, maar helaas.
In een groot 'tuincentrum' hebben we ons verbaast over de prijzen van het levende groen en de kwaliteit. Erg duur en het ziet er allemaal niet echt gezond uit.
De vrieskist kon met gemak in de auto en na demontage van het deksel paste hij net in het varkenskot achter het huis. Nu we die hebben kan ik snel eens veel broden bakken en ze invriezen. Leuk, dat wordt een dag werk. Voor we hem konden plaatsen moest het hok nog wel opgeruimd worden en wat schoongemaakt.
Het was het domein van muizen en een slang.
Verder is het hier somber, koud en zeer nat. Boven op het plateau is dit sneeuw, maar bij ons zo laag smelt dit al voor het de aarde raakt.
De katten doen het erg goed hier. Alleen Aai voelt zich al vertrouwd met het raamloze kattenluik, maar de kattenbak binnen kan ze nog niet negeren.
Onze terrorist Joppie is nog erg voorzichtig, op het bange af. Wat ons verbaast, want hij is toch de Kater die alles controleerd en bewaakt. Hij zit veel op de trap, zodat hij alles goed kan volgen. Buiten loopt hij met je mee als een goed getrainde hond.
Vanavond weer franse les, dus een goed moment voor onze mail-check en de weblog :-)

1 opmerking:

  1. hoi Tienelien, Heb de laatste berichten gelezen over de vorderingen daar in Frankrijk. Ziet er allemaal heel avontuurlijk uit! Hoop voor jullie, dat alles goed naar wens verloopt. Wij (Anneke en ik) kijken erg uit naar ons saunabezoek binnenkort. Je bent daar toch wel bij he????
    Veel liefs van Joke

    BeantwoordenVerwijderen