maandag 6 oktober 2008

buren

we wilden ze niet, die buren, althans niet zichtbaar. in princiepe zouden we ze ook niet hebben, geen permanente bewoning in dit dal!
en toch hebben we buren en best nog aardig wat; een 84-jarige man alleen hoog aan de overkant; in de vakantie-periodes een jong stel parijzenaars laag aan de overkant; de 4 ouderen die 2 piepkleine huisjes aan het opknappen zijn voor permanente bewoning naast ons (met 3 ezels die vaak uitbreken) en nederlanders verderop aan de overkant (vakantiehuis).
1 ding hebben we geleerd hier; je kunt geen plannen maken. er komt altijd wel wat tussen en voor je het weet zit je de hele dag bij de buren, of je staat in Aurillac 2 uur in de rij van de franse equivalent van een kpn-winkel. alwaar je je tijd verdaan hebt, omdat je met een kluitje in het riet gestuurd wordt.
Verder heb ik de bevestiging ontvangen dat ik nooit een gite of pension moet beginnen. Ons huis en voorzieningen zijn absoluut niet geschikt voor gasten die vakantie willen genieten. Helaas, of gelukkig maar, hebben we maar 1 gast danig teleurgesteld. Verwachtingen zijn gevaarlijke dingen!!!!
Als je werken, rommelen, klussen, soppen als ontspanning ervaard is er niets aan de hand, dan is het hier heerlijk toeven.
De logeerkamer heeft dan wel geen luxe toilet, maar is schoon, droog en goed verwarmd, met schemerlamp, tapijt en telefoon aan toe!
Ik had niet durven hopen die kamer zo netjes te krijgen.
Verder wat tegenvallers van constructieve aard; een steunbalk van het zijhuis is weggerot, dus dat wordt een flinke renovatie in de toekomst, de schuur heeft zijn zeer slechte hoek aan de berghelling-kant dat de vloer binnen ook kapot heeft laten rotten, en toch een loodgieter nodig voor het warme water.
Leuk nieuws is dat we toch naar het ezelfeest kunnen de 11e oktober!
Verder is het heel echt dat er in het dal flink gejaagd wordt; op everzwijnen,herten, reeen en misschien ook wel vossen of marters.
Ik heb een Marter gezien savonds, het dier was bijna verbouwereerd dat ik op zijn terrein liep!
De fransen die we op bezoek krijgen, van buren tot electriciens, zijn allen onder de indruk van het plekje, de stilte, de uitstraling van het geheel.
Ik heb, met succes, geprobeerd brood te bakken in de broodoven, geweldig leuk is het, maar even wachten op een vriezer, want 10 broden krijgen we niet zo 1-2-3 op en te weinig buren voor de distributie.
Foto's hebben we weinig gemaakt, en het is wat lastig die via het internetcafe op de site te plaatsen,dus die laten nog even op zich wachten. Volgende week (red. grijnst)
tot volgende week met meer nieuws en info :-)

1 opmerking:

  1. diana, dennis, kids en kippen9 oktober 2008 om 14:33

    Martine, Marc,

    Ik heb de laatste tijd verzuimd jullie blog bij te houden. Nu maar even ingehaald. Ik begrijp dat er toch meer bevolking rondom is dan je in eerste instantie dacht! Nou ja, dat zal de pret niet drukken (toch...?) Nadat je je plekje steeds meer eigen gaat maken, zal je er misschien wel blij mee zijn. Ik ben best benieuwd naar de foto's, maar die volgen wellicht. Goed, veel succes en we spreken elkaar wel weer!

    Groeten, Diana, Dennis, kids en kippen

    BeantwoordenVerwijderen