zondag 10 november 2013

Het rommelen
Een cottage in het bos. 

Inmiddels getest, goed bevonden, geperfectioneerd en afgewerkt; Extra circulatie-systeem van ijzeren buizen met een computerventilator. De warmte van het open vuur gaat nu niet alleen meer recht omhoog de schoorsteen door om de opwarming van dit stukje aarde wat te ondersteunen. De tegelvloer is minder koud, de warmte blijft langer hangen, zeker als de CV ook aanstaat. Lief heeft leren lassen en oefent zo met de kleine klussen.


'Zicht' op ons huis vanaf het bospad. Mits u te voet bent, vanuit de auto is het nauwelijks te zien.

We hadden al eerder een zandglijbaan, op een ladder waar een bakje op paste waar precies 1 emmer in paste dat langzaam naar beneden kon glijden via een touw. Dit is een beter systeem-D. Kruiwagens kunnen hier gekiept worden. De moestuin is meer een schuine zandhelling die uitspoelt en waar weinig anders wil groeien dan klimop, brandnetels en bramen. Nu met ezelmest kunnen we serieus aan de slag om de grond te verbeteren.

Nu nog een onbeschrijfelijke zoot; de BuitenBadkamer. Badombouw moet nog afgewerkt worden na het 180 graden draaien van het bad (tenminste zicht op de sterrenhemel met een warme choc met slagroom in de hand). Dan een soort van afwerking achter het bad dat los geplaatst zal worden, planken voor een drankje en lampje. Nog een kleding- en handdoekenrek, een andere afvoer voor douche en bad geïntegreerd in de straat van natuursteen. Ach ja, zo blijven we lekker rommelen.

Marc rommelt aan een vensterbank. Van de restjes dikke eiken planken die gebruikt zijn voor de wenteltrap. Nu van ruw graniet, dan van erg mooi 'eigen' hout dat een diepe kleur zal krijgen door het insmeren met een mengsel van lijnolie (50), terpentine (50) , dopje ammoniak.

1 opmerking:

  1. wat n rotleven, en ik maar fluitend naar een arbotechnisch verantwoord kantoorplek, verwarmd en mechanisch geventileerd, geen tocht want de ramen zijn suicide-voorkomend onopenbaar.

    BeantwoordenVerwijderen