woensdag 2 mei 2012

Zwaar weer

De goden hebben zich afgelopen winter goed voorbereid op een prachtig nieuw seizoen. Het bad vol laten lopen kostte ze een paar weken, het badderen zelf ook. Nog even naar het toilet en de haren föhnen (warme stormwind), toilet doorspoelen, bad leeg laten lopen en de stekker van de föhn eruit (onweersbuien). Klaar voor het ontbijt met alle lentebloemen en zoete orchideeën, het kan niet op!
Wat heeft geresulteerd in een internet- en telefoon debacle voor ons nietige mensjes in een groot gedeelte van de regio. Of je nu via Wimax belt en surft of via een zelf betaalde ADSL lijn, het maakt niet uit.
Sinds zondag is onze modem van streek. Dan eens een minuutje verbinding om zich heel de dag verwoed te resetten. En dat rode lampje maar knipperen.
Af en toe hebben we even internet, en geen telefoon. Dan weer even telefoon, om plotsklaps weg te vallen wat een gesprek onmogelijk maakt.
Eindelijk is het even droog met wat zonnestralen en een warmte die we zijn gaan missen na de hittegolf in maart. We hebben een enorme achterstand in het buitenwerk, dus dat de regio zonder stabiele zendmasten en satellieten zit, is voor ons een prima steuntje in de rug om lekker de moestuin in te gaan tot groot vermaak van Cros die heel de dag bij ons is. Lekker soezen in de schaduw van de kruiwagen, even de boom in om gek te doen, al rollend en draaiend zich te ontdoen van wintervacht en op schoot kruipen voor een ontteekbeurt.
Toch voel ik me niet prettig. Zenuwachtig, of opgejaagd, teveel energie dat ik probeer in zaaigoed kwijt te raken. Het lukt me niet, vandaag niet.
Ik ben begonnen aan een boek, eindelijk. Ik moet volhouden, als ik weinig afleiding heb schrijf ik het beste en zo word ik wakker; al ratelend op mijn toetsenbord. Dus internet mag van mij een tijdje wegblijven, ik schrijf toch in Word. Wel mis ik de vrije snelle communicatie met vrienden, via Skype, wat nu echt niet kan.
Dat zware weer is voor de natuur geen zwaar weer, maar gewoon wat het nodig heeft. Voor ons is het toch ook een zegen, want de bron heeft weer druk, de aarde is fijn doorwaterd en we krijgen de gelegenheid om klussen te doen die al veel te lang liggen (schrijven en de trap naar boven).
Weer kan niet slecht zijn, of te koud of in de war. Weer is gewoon weer en van opwarming?? Heb ik niets gemerkt afgelopen winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten