vrijdag 11 mei 2012

Trap 2e fase


Heel trots zijn we alle twee, op Marc natuurlijk die de visie had van 4 dode bomen een wenteltrap te maken om het middenhuis en het hoofdhuis met elkaar te verbinden.

Tussen alle andere bedrijven door kost zo'n klus toch maanden, net als met de hout gestookte stokoude CV. Het was lachwekkend hoe we met z'n drieën -Harry- de drie eiken in de Rode 'tilden', met een klep die niet meer dicht kon de openbare weg op om een half uur rijden van huis voor 3 tientjes in dikke planken te laten zagen. Het was net zo leuk om de stam van de kastanje van veel meters in de grote slaapkamer te drogen te leggen, het hoekje om, terwijl het hier al klein en propperig is, niet wetend of we hem ooit rechtop kunnen zetten, want een trapgat was er toen nog niet. De kastanje bleek krommer als dat hij er buiten in het bos uit zag, maar goed, M&M rommelen graag, 'we zien wel'. Ik heb getwijfeld, die paal past natuurlijk nooit! Hoe verlijm je zulke massieve eiken planken? Maar niks hoor, Marc is uit hard hout gesneden, wat hij in zijn kop heeft, komt er ook echt uit en hij blijkt vaker gelijk te hebben dan ik toe wil geven.
Lijm, schroeven, het zagen, stofzuigerzakken, lijnolie, toekomstige verlichting; de trap in z'n geheel heeft ons ongeveer 100 euro gekost. Tijd telt voor ons natuurlijk niet en dat noemen we een zegen!
De trap naar boven loopt beter als de trap naar beneden, oefening baart dus een fijne trap. De 2 te smalle treden naar beneden gaat m'n Lief nog verbreden en als je naar beneden loopt was het een extra steuntje om je hand in de open gezaagde vloer (van die 'broodjes') te leggen, stoten we ons hoofd niet, wat regelmatig gebeurde. Ook dit heeft Marc in stand gehouden door een plankje een gat te geven, scherpe randen zijn afgerond en de volgende stap zijn die twee treden en verlichting met hotelschakelaar.

Nu maar eerst even rust, het stof laten dalen, gast over de vloer dit weekend en mijn voorbereidingen voor een mini-vakantie naar Toulouse voor het vernieuwen van mijn paspoort. (Over Nederlandse burocratie gesproken)

1 opmerking:

  1. Marc ik vind dit razend knap en geweldig mooi ook, hoop de trap te kunnen komen bekijken met W as week,en ook dat brood eens te proeven.

    BeantwoordenVerwijderen