zaterdag 16 oktober 2010

Weerzien

Rond zessen komen ze aan en het gaat nog goed ook met het lage golfje, dat scheelt gehannis. De auto kregen we wel aan de praat gisteren, maar dat haalde het ongeluk niet uit de dag. In de supermarkt ging een volledig schap om, een das lag met zijn platte lijf half op de weg, terwijl zijn onaangeroerde dode kop je aankeek als je langsreed, de blauwe auto kan niet opgeladen worden met een 12V-lader, dat zijn ander soort accu's, het pc-werk vlot niet -teveel 'bugs' zoals ze dat noemen-, ik denk dat m'n spitje stuk is van de combi-magnetron, maar ik doe het spit er verkeerd om in. Maar hun aankomst met die knuffel maakt een hoop goed. Na een wijntje haasten we ons naar de camping. De Golf wil wel de goot over het bospad op, maar de kniek is te hoog, dus loopt de onderkant vast op de ijzeren goot wat een scherp destructief geluid maakt en voorzichtig rijdt m'n vader hem maar weer terug de oprit op. Dan maar sjouwen met alle spullen. De plek is plat genoeg, maar hoe krijg je aluminium haringen de grond in? Gelukkig is het weer rustig, dus op vier hoeken en de luifel en het mooie tentje staat.(Met tenten opzetten ben ik een perfectionist; waar het ding ook neergezet moet worden, ik wil geen kreukel in het tentdoek zien. Dat is hier onmogelijk en niet mijn kampeer-avontuur, dus kijk ik toe.)

Alle boodschappen laden we ook nog uit. Mijn oom had nog een heel oud kacheltje staan en met onze passie voor echte oude houtkacheltjes en hun betrokkenheid kwam het zo dat dit prachtige oude warmtebronnetje werd verhuisd naar Frankrijk. Deze krijgt op zijn tijd een waardevol plekje.
We keuvelen de avond door bij het haardvuur en lopen mee naar de tent om ze welterusten te wensen. Cros laat zich dan ook zien, maar blijft op veilige afstand.
We weten nu zeker dat Frankrijk als toeristenland een feit achterhoudt; midgets. De mugjes die bekend staan om hun meedogenloze aard en hele volksstammen verdrijven uit gebieden om het te claimen om hun bestaansrecht veilig te stellen. De rotinsectjes van 1 a 2 milimeter vliegen als wolkjes om ons heen en het stof lijkt ze te verdoezelen. Alle bultjes die we hebben zijn niet meer afkomstig van een onbekende soort. Gewone midgets leven dus ook in Frankrijk, maar goed dat ik dit nooit geweten heb.

1 opmerking:

  1. Het ziet er een prachtig kacheltje uit, daar zal je hopelijk plezier van hebben komende winter!

    BeantwoordenVerwijderen