zaterdag 9 oktober 2010

Cros weer!

Het kan zijn dat Cros nog een speciale band heeft met het aanrecht, met name de spoelbak. Cros was 4 weken en kwam uitgehongerd, uitgedroogd, stinkend en onder de teken en vlooien bij ons na een bezoekje aan de 'buren'.
Terwijl Marc een konijnenhok inricht als veilige rustige leefplek voor deze hummel, laat ik de spoelbak half vol lopen met hand warm water en ecologisch afwasmiddel. Ik houd het ukkie vast aan z'n nekvel en doop het beestje onder tot z'n nek en kam het hele vachtje uit, wat niet makkelijk is bij zo'n klein beestje. Het protesteert niet, heeft Cros nooit gedaan bij behandelingen of verzorging. Wel als hij een stoeipartij dreigt te verliezen of een bepaalde ruimte niet in mag.
Cros heeft een passie voor water, met name als het stroomt. Als we met een tuinslang in de weer zijn, ligt hij het stroompje op te wachten en valt het aan zodra het in zijn buurt komt.
Cros mag natuurlijk niet op het aanrecht, maar dat zal hem een zorg zijn, wat niet weet wat niet deert. Laat hij nou in de spoelbak springen waar ik net aardappels in heb afgespoeld, zich behaaglijk wassen en dan gaan liggen pitten met zijn kop op de rand terwijl ik groente sta te snijden met m'n rug naar hem toe.
Cros is raar, Cros is echt niet normaal kat. Cros is gewoon anders dan welke kat die we ooit meegemaakt hebben. We trekken hem voor, maar dat is niet aan hem besteed, het interesseert hem gewoon niet. Het levert veel plezier, lachsalvo's en mooie plaatjes op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten