donderdag 22 september 2011

Foto's

Het licht was vanochtend onbeschrijfelijk mooi, het is echt herfst met de vochtige al koude nachten, de zon die de mist oppeuzeld en daar de tijd voor neemt. De plofjes van de kastanjes die vallen naast de tikjes die de eikels veroorzaken tijdens dezelfde beweging als die stekelige bolletjes. Het is nog te vroeg voor de kenmerkende passende geuren als paddenstoelen en vallend blad.

Zonnehoed in de ochtendmist. Ze zijn al aan het verdorren wat ze niet minder mooi maakt.
Een dag rust geef ik mezelf van het ontdoen van die smerige, vieze, vuiligheid op zolder!
Typisch herfst...
Ook in het kleine perenboompje heeft een soort spin er een waar kunstwerk van gemaakt. Voor onze ogen is het chaos, voor haar een soort voorradenkot.
Het leukste winkeltje van het stadje; de kruidenier.
Joppie & Cros op het dak van het zwembad. Ze zien mij, terwijl ze genieten van het licht, de geluiden en elkaar.
De heksenbol doet het nog net, want ik laat de ipomee er overheen groeien zo het wil. Ipomee zaait zich ieder jaar zelf uit en heeft zo minder te lijden aan de slakken die de kiemplantjes zo lekker vinden. Een uiteindelijk makkelijke éénjarige bloeier met prachtig heldere bloemen.
De goudsbloemen, waarvan ik de bloemblaadjes oogst en droog voor het maken van een neutrale maar echte biologische creme.
De Amaranthus doet hetzelfde als de Ipomee, uitzaaien om overal op te komen en hoe later in het seizoen, hoe grotere bloemslierten die langer als een halve meter worden. Ik droog er enkele voor decoraties.
Nu gaan de aardbeien het pas echt goed doen. Een bakje per dag en groot!!!

2 opmerkingen:

  1. Jammie....aardbeien!

    Mooie foto's, echt supermooi. Behalve die van de grenier dan (stoffige boel zeg)

    BeantwoordenVerwijderen