dinsdag 7 september 2010

Update

Even helemaal geen nieuws wil niet zeggen dat we niet leven of dat er niets gebeurd of gedaan wordt, maar dat is logisch.Het grootste nieuws: REGEN? REGEN? REGEN? REGEN? EEN HELE NACHT LANG!!!!!

Met een gezonde welkome flinke onweersbui die uren aanhield, want er stond nauwelijks wind. Het stof is verdwenen, katten liggen allemaal binnen te slapen wat ze normaal verspreid over het terrein doen, de gieters staan voorlopig te niksen ergens in de moestuin, het zwembad is voor de helft nat, we worden weer eens wakker in de wolken, de bron loopt beter in plaats van een klein straaltje, de middendeur neemt het water niet meer op nu hij geverft is, de peren-etende insecten schuilen zodat je zonder gevaar voor prikincidenten weer water kunt tappen wat nu niet nodig is, want er is heeeeel veeeeeel regenwater!

We zijn zo ontzettend blij!!!!!We hebben het films kijken weer een beetje opgepakt. Eén wil ik er graag wat meer aandacht geven. The Hitchhickers guide to the galaxy.

Deze film is wel zo ontzettend origineel, valt niet in een categorie, is niet te omschrijven, eens geen ontploffingen, enkel één implosie, geen bloed, serieus gebracht met een echte britse benadering -lees:humor-, ongeevenaard en een film die je graag een paar keer wilt zien, ook vlak achter elkaar! Een echte aanrader dus.Ander nieuws;

Vanaf vanavond een uur of 6 mag onze viervoetster niet meer eten of drinken. Ze gaat morgenochtend onder het mes. We hoeven haar tijdens loopsheid niet meer 's nachts in haar huisje te doen.

Mijn kamer boven is leeggeruimd voor zover mogelijk. Alles overtrokken met lakens en de meeste schilderspullen staan al klaar. De viezige donkere ruimte krijgt een opfrisbeurt. Nu zoek ik nog een goed spotje of een bureaulamp, zodat ik niet met een koplampje hoef te naaien of zinnen hoef te zoeken bij een schemerlamp die meer schemert dan lamp is. Een lamp ophangen is geen optie in de gipsplaten schuine muren. Geen idee waar de houten latjes zitten die een lamp kunnen dragen. Als iemand nog een niet gebruikte lamp heeft staan, houd ik me aanbevolen. (per mail is logistiek makkelijker)(En het giet zo lekker door hier!)

ps

Marc is gebeten door een spinnetje. Er woonde er één op het middenstoeltje in de auto. Als we even een kleine boodschap doen, zet hij de auto abrubt stil aan de kant met zijn hand tegen de binnenkant van zijn dijen gedrukt. "Er zit een beest te prikken!! Loop om, doe die deur open" (Het portier aan de bestuurderskant kan alleen open als je én het slotknopje omhoog houdt én de deur opent met het handeltje. Daar heb je twee handen voor nodig, die hij nu niet heeft want één houdt er een broekspijp vast met een prikbeest ertussen...) Zodra ik de deur open doe, springt hij uit de wagen en sjort en peutert net zo lang tot ik het insect op de grond zie vallen, maar het blijkt geen insect, maar het kleine raszuivere geleedpotige diertje dat ik daarvoor nog in zijn webje zag bungelen tussen zitting en leuning.

Spinnen bijten dus!

1 opmerking: