zondag 9 juni 2013

Brood doet Leven

De bakdag was een groot succes. Op de 103 koekjes na, die we in de oven lieten glijden terwijl deze nog aan het opwarmen was. De temperatuur was ongelijkmatig verdeeld en we hebben geen passend rooster voor het half ronde gebouw met een vloeroppervlak van ongeveer 12 vierkante meter. Dat lijkt enorm? Dat is hij ook. We hebben vele soortgelijke ovens gezien in Frankrijk en de onze is inderdaad erg groot. Alle baksels moeten dus op de grond. Om hem een stabiele temperatuur te geven kost een dag of twee en zoveel brembossen kunnen we niet knippen. We hebben namelijk drie keer per jaar zo'n 60 bossen nodig.
Dit keer maakte ik een filmpje in het Engels.

En vanaf van de week tot morgenavond ben ik aan het pakken voor een ruime week toeren door het Franse land. Er staan een luttele 1400 kilometers op het programma. Om nieuwe vrienden voor het eerst te zien, letterlijk brood te delen. Om in de 'Grote Stad' op zoek te gaan naar wat kleine dingen die hier onvindbaar zijn. Plannen, mailtjes sturen, adressen in GMaps combineren en kijken wat de mooiste routes zijn, want ik ga geen haast maken door over de paar snelwegen om te rijden, omdat dat nu eenmaal sneller is. Ik noem het tenslotte vakantie! 
Het is jammer dat een groot bedrijf in boomverzorgings- en bosbouwmaterialen zo achterlijk uit de richting ligt. Ik ga er toch naar toe, wat me een anderhalve dag extra kost. Dit is Frankrijk!

Ik probeer wat vooruit te werken thuis qua huishouden (=water naar de zee dragen). Maak een lijstje 'Niet Vergeten' voor Marc. Hij hekelt lijstjes, maar het zou jammer zijn als we enkel rottende aardbeien hebben als ik terug kom. De bosaardbeien-tijd plots voorbij is zonder die om te toveren tot delicatesse. De sla is opgepeuzeld door slakken die door de raapmazen heen wisten te glibberen en zo al niet meer van zulke kleine klusjes.

De hectiek wordt compleet gemaakt door de voorbereidingen om een dame uit Slovenië te verwelkomen als eerste Work-Away-er, wat van ons een Host maakt. Dit samen met de communicatie die gewenst is om Marc een uitvlucht te bieden de zomerhitte hier te ontvluchten als zo'n zelfde work-away-er.

6 opmerkingen:

 1. Heb enorm genoten van je filmpje, wat een uitzonderlijk goed resultaat! En nu ben je echt aan wat rust en vakantie toe. Alhoewel, Tien en rust?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn ook echt trots op het resultaat van Bakdag #1 2013!

   Ik en rust.... past niet echt hè.....

   Verwijderen