dinsdag 12 juni 2012

Beste ...


Het Grote Muizen JachtLandgoed                                                                                  12 juni, Kattenera 3


Beste Verzorgers,

Met deze brief wil ik kennis geven van enkele ongenoegens die mij het leven meer dan zuur maken.
Ondanks jullie goede zorgen lijd ik onder de plotselinge aanwezigheid van een ratachtig wezen met een dubbel geknikt zwiebelstaartje. Ik ga er vanuit dat jullie je beide bewust zijn van het feit dat ik korte metten kan maken met deze hoogst verstorende factor die jullie de onwaarschijnlijke en niet passende en verkeerd gespelde naam Don Quichot hebben gegeven. Dat 'korte metten maken van' houdt in dat ik het verschrikkelijk lelijke wezen met één mep van mijn uit de kluiten gewassen klauw en een flinke beet toe, uit kan schakelen, om jullie duidelijk te maken dat ik me behoorlijk op mijn supermooie pluizige staart getrapt voel. Ook kan ik jullie alvast garanderen dat ik de muizenjacht waarvoor jullie mij aannamen lente 2009, met verve zal saboteren. Om eerlijk te zijn, daar ben ik al mee gestart zo een kleine week geleden.
Ik was jullie lieveling! Jullie hebben je over mij ontfermd toen ik meer dood dan levend was, mijn moeder afgeslacht en mijn broers en zusjes verzopen. Jullie hebben mij geliefkoosd, warm gehouden, te eten gegeven -ook al was ik onverzadigbaar- en me degelijk opgevoed, wel zo dat ik jullie nu nog steeds af en toe in de handen kan bijten of jullie kuiten aan kan vallen in de moestuin zonder dat ik een trap of mep krijg. Jullie hebben dat stomme verwende poezenprinsesje Aai weggegooit, om mij mijn werk te kunnen laten doen, namelijk muizen vangen. Honderden foto's hebben jullie van mij gemaakt, vele korte speelfilms om mijn werken vast te leggen en me te kijk te zetten op foto's waar ik net even gaap of iets doe wat op jullie lachspieren werkt maar mij compleet voor gek zet. (Gearchiveerd, dat snappen jullie wel.)
De rust die toen volgde was en is me dierbaar. Oude sok Joppie zit me niet in de weg, behalve dat hij mijn gevangen en zelf gedoode muizen pikt en ze doodleuk voor mijn neus op gaat zitten eten. Maar hij zal dit kattenera toch niet overleven, want is toch al ver in zijn negende leven beland.
Maar jullie, 'beste' verzorgers, want zo 'best' zijn jullie niet meer, stellen mij voor een onmogelijke keuze, voor zover wij katten bewuste keuzes maken, want dat past ons niet zoals jullie waarschijnlijk wel weten.
Het zo lelijke ratje dat jullie een kater durven noemen maakt me het leven zuur. Nu is het best wel aardig om af en toe met het vieze ding (het stinkt, ruiken jullie dat nu echt niet???) te spelen alsof het een grote muis is. Mijn poten zijn met gestrekte tenen groter als zijn kop met die vage oogjes en ik schep er genoegen in hem in de houdgreep te leggen om met mijn net zo grote achterpoten even flink mijn ergernis van me af te trappen. Het ding stelt zich nog aan ook, want het gaat al piepen en koeren als ik naar hem kijk. Maar goed, dat zullen jullie wel 'schattig' vinden en ik koer alleen maar mee om jullie nog een laatste plezier te doen.
Ook probeer ik het kleine beweeglijke nooit rustende mormel schoon te wassen om het te ontdoen van die stank die jullie zouden vergelijken met de Zwitsalgeur van mensenkleintjes. Ik doe echt mijn best, nee, heb bij deze mijn best gedaan te wennen aan de aanwezigheid van DQ, maar de maat is vol. Ik kan geen poot verzetten of die idioot hangt in mijn achterpoten, staart of zoekt notabene mijn tepels met die wroetsnuit om daar dan hard in te bijten met die kleine rattentandjes!!!
Sorry, maar jullie moeten echt door de ratten besnuffeld zijn om dit in huis te halen. Ik ving altijd de meeste muizen, soms wel enkele per avond die ik keurig presenteerde door ze mee naar binnen te nemen en voor jullie voeten neer te leggen. Hoe gedienstig als ik eigenlijk kan zijn, hoe meer kracht ik mijn standpunt duidelijk wil maken!
DOE DAT BEEST WEG!!! Op straffe van vroegtijdig pensioen zonder oprotpremie maar met een flinke brokjespootdruk , want ik zal blijven. (Het gebied waar jullie me hebben geplaatst is namelijk een waar paradijs voor een fantastische kater als dat ik ben.)
Er valt wel te praten over een brokjes-opslag, maar een garantie op een dagelijkse aanvulling in de vorm van verse vis (Tonijn uit blik mag ook, laat ik coulant zijn.), brok uit blik van een A-merk of vers vlees zoals kip of biefstuk, wil ik zeker hebben.
Gelieve het bovenstaande zwart op wit te bevestigen. DQ is wit op zwart, laat het verschil duidelijk zijn en blijven.
Komende weken kijk ik het nog even aan. Of het beessie zijn gedrag aan zal passen en mij mijn hoognodige rust gunt. En met rust bedoel ik een katzwijm van gemiddeld zo'n 22 uur per etmaal! Of jullie je willen en kunnen conformeren aan mijn eisen en of die oude sok me nog gaat ondersteunen tijdens deze staking en het weghouden van het mormel met een ferme tik.

In beperkt vertrouwen, vertrouw ik op een juiste en vlotte afhandeling van dit probleem op pootjes,
Getekend,
Cros

Bijlagen vormen een bewijs voor het geval ik niet overtuigend genoeg ben geweest.
Cros,
Luister beste muizenvanger. Je bent een draak van een kater die ons inderdaad nog wel eens lelijk te grazen neemt! En dit terwijl we je inderdaad van een wisse dood gered hebben en je alvast in de kattenhemel lieten wonen. Je mag van ons je territorium uitbreiden, in de stal gaan wonen of de boom in!
Je wordt iedere dag met de hand ontteekt en krijgt je anti-tekenmiddeltje op tijd, dus de gezondheidzorg is prima in orde net als je maaltijden zodra je ook maar wat staat te dralen bovenaan de trap.
Je mag al genieten van specifieke privileges zoals kleddernat met modderpoten op bed springen en daar slapen. Je krijgt vers bronwater in de wasbak, waar ik notabene mijn gezicht moet wassen en jij met je bek ingehangen hebt. Sinds het hemelen van Pipo en Shadow kreeg je nog meer aandacht en zorg. Sinds AaiPoes een ander huis vond -we hebben haar niet weggegooid, ben je betoeterd!!!- ben je je stierlijk gaan vervelen en nam je wel 23,5 uur slaap per etmaal om ook nog eens amper muizen te vangen en de ouder wordende Joppie te gaan terroriseren en Castel poot te lichten zodra je maar kon!
Gezien je disfunctioneren van afgelopen half jaar en het op leeftijd raken van Joppie, hebben wij besloten het muizen-beheers-team uit te breiden gezien JIJ je taken au-serieux bent gaan nemen en misbruikt maakt van je uiterlijkheden en status. Dit staat in ons contract beschreven als ontoelaatbaar en reden tot nader beraad waarop ontslag kan volgen.
Je bevindt je niet in de positie om te klagen, te staken of ons ander personeel af te rossen zo het je belieft.
Wij gaan dan ook niet in op je eisen en stellen zelfs hogere eisen dan ooit als je in dienst wilt blijven zonder dat je leeggezogen en verzwakt wordt door teken. Het bronwater kunnen we je niet ontzeggen en de gewone dure droge brokjes die je krijgt ook niet, gezien dit tevens de gezondheid van Don Quichot en Joppie in gevaar kan brengen. We raden je aan je eisen te heroverwegen en na te denken over je scherpe toon.
We zijn wel bereid je wat meer te verwennen met vis en kip ter genoegdoening van de overlast die Don Quichot je bezorgd en de kleine kater-in-opleiding iets vaker uit je vaarwater te halen.
Ook eisen we van je dat je hem traint en opvoedt, helpt met zich wassen en af en toe bij je laat slapen. Het is nu eenmaal een kater, een hele slimme die jou gaat overtreffen als je niet oppast.

Met groet en vertrouwen,
Je verzorgers M&Mnaschrift;
De gemoederen zijn inmiddels bedaard. Middels een goed gesprek zijn we elkaar beter gaan begrijpen. Tevens hebben diepgaande observaties een beter beeld geschapen van de huidige realiteit. Namelijk dat Cros het eigenlijk, stiekem, als stoere kater, geweldig vindt om een ravot- en speelmakker te hebben. Hij waakt letterlijk over de kleine Don Quichot, wast hem met zorg als hij de kans krijgt om niet gebeten te worden in wangen, poten en staart en houdt de kleine continue in de gaten. Ook zorgt hij ervoor dat Don Quichot het huis nog niet verlaat via het kattenluik om er alleen op uit te gaan. Ze slapen op mijn voeteneind tegen elkaar aan. Iets dat ik niet kan zien, omdat ikzelf in diepe ruste ben, maar ook gebeurd als ik mijn slaapkamerdeur open houd gedurende de dag. Joppie heeft de aanwezigheid van de uk geaccepteerd en kijkt stoïcijns toe als 'die twee' capriolen uithalen. Pais en vree dus......

1 opmerking:

  1. Goed te lezen dat ze elkaar accepteren, het gaat meestal goed maar je weet het maar nooit.
    aai,
    Sandra

    BeantwoordenVerwijderen