vrijdag 9 maart 2012

Recept; Eend met Whiskey

heerlijk recept voor dit weekend;


EEND MET WHISKY !
Koop een eend van ongeveer 5 kg. Twee grote flessen Schotse whisky.
Spekreepjes en een fles olijfolie. 
De eend larderen en de binnenkant
inwrijven met peper en zout. 
De oven 10 minuten voorverwarmen op 180
graden. Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky. De whisky
opdrinken tijdens het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken. 
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven zetten. Na 20 minuten de oven op
200 graden zetten en 2 glazzen vubben met whisky. De glazzen opdlinken en  de
scherven van et eeiste glas oplaapen. Nog een haiff glav insjenke en
opdlinke. Na en haiff uui , de hoven opedoen om deeend te sjekkn.
Blantwonezalf in de padkamer ganaale en op de povekand van de linkerhhand
toen. Denove opedoen naadatet eerste glaf leeggis en de sjotel vastpakke.
De blantwonderzalf op de binnekand van de regtehant toen en deent oprape.
Deent nogis oprape en met nen nantdoek de bwantwondesalv van deent vege.
Ze hande ontvette me viskey en de tupe ssalf veeroprape. Tkapotte
galzzopvege endeent terug in dehove doen. Deheent oprape en dove eers
opedoen. De twwwiede fjes biski pedoen en overeindzette. Opstjaan van de
vjoer ent vetssspek ondrde kastt vege. Nogis opstjaanvan de vjoer en tochma
blijve zjitte. De vvles op de gjondzjette. Uide fjes djinke wande glazzze
sijn opof kabot. Denove aftette deooge sljuite en omvalle.

Tanja, bedankt!!! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen