vrijdag 25 september 2009

foto's

Eindelijk weer wat foto's. Nog niet ge-upload vanaf huis, maar bij H&T tussen een tuinklusje en koffie door.

De acacia die half op de helling tegen de schuur aanstond moest echt gekapt worden. Deze bomen groeien enorm hard en de wortels beschadigen de muren en het dak. Omdat we daar toch al een erg groot gat in het dak hebben en erbij moeten kunnen om achter de schuur de muur vrij te graven, besloot ik de boom toch maar 'even' weg te zagen. Het opruimen was een grotere klus, maar het zicht mag er ook wel wezen. Eigenlijk is het overdag nog te heet voor zulke zware klussen.

Het ronde dak van de broodoven moest hoognodig schoon. Er komt nauwelijks zon en het mos lag er duimdik bovenop. De wortels zijn dermate hardnekkig dat zelfs met een staalborstel het heel moeilijk is di plantje van de stenen te schrobben. Naarmate ik vorder, merk ik dat heel veel lauzes los liggen, het hout eronder is weg of rot. Gelukkig zit er geen leefruimte onder en is het niet noodzakelijk het dak te renoveren. Neemt niet weg dat Marc 2 dagen nodig heeft de stenen weer vast te maken. Of aan spijkers en anders geimproviseerd met ijzerdraadjes.

De middendeur is bijna af. Enkel nog een tralietje voor het ruitje met latjes om het ruitje vast te maken en een likje verf op de kitnaad boven het kattenluikje.
Het werk aan de CV mag wachten op deskundig advies van P. Gelukkig heeft Marc al wel een doe-het-zelf-pakket van buizen en onderdeeltjes samengesteld. Alleen dan zonder gebruiksaanwijzing. Verder heeft de vorige eigenaar zichzelf ertoe weten te zetten ons te bezoeken om uit te leggen waar alle leidingen (afvoer water, electra en aanvoer water) liggen, om problemen in de toekomst te voorkomen. Veel waardevolle tips rijker namen we pas na een hele middag frans kletsen weer afscheid.
Het halletje is helemaal super. Met een raampje in de deur, een witte badkamerdeur en de witte vlakken in de slaapkamerdeuren, zie je werkelijk waar je loopt en hoe ver je moet bukken om je hoofd niet te stoten in de lage deuropeningen...
De herfst is hier werkelijk prachtig. Natte koele nachten, die via mist en nevel in de gorges overgaan in de dag. Na de eerste uren zonneschijn lost de mist op e
n wordt het echt warm. De wind koelt heerlijk af en de geuren en kleuren van de natuur zijn weer zo anders als de verdorde zomer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten